Joseph Kosinskii rendező elárulta, hogy a Top Gun folytatáshoz közel 800 órányi anyagot forgattak, ami vetekszik Peter Jackson teljes Gyűrűk ura trilógiájával is.

A rendező az Empire magazinnak elmondta, hogy a Maverick munkálatai igencsak kimerítőnek bizonyultak, olyan is előfordult, hogy napi 14 órát dolgozott a stáb, a nap végére pedig csupán 30 másodpercnyi használó anyagot sikerült rögzíteniük.

“Nagyon keményen megdolgoztunk ezért a filmért. Egyszerűen csak nagyon sokáig tartott, mire az egészet összehoztuk. Hónapokig csak légi felvételeket készítettünk. Annyi felvételt forgattunk, mint a három Gyűrűk Ura-film együttvéve. Azt hiszem, úgy 800 órányi anyagról beszélünk” - nyilatkozta a Kosinski

A film premierjét több alkalommal is elhalasztották a koronavírus-járvány miatt, így végre idén debütál majd a cannes-i filmfesztiválon. Tom Cruise  egy korábbi interjúban azt is elmondta, hogy a stáb minden tagja aktív módon részt vett a munkálatokban, így gyakorlatilag maguk a színészeknek is meg kellett tanulniuk a kamerák kezelését, hogy minél hatékonyabban tudjanak elkészíteni egy-egy felvételt.

“Meg kellett tanítanom őket, hogyan kell be- és kikapcsolni a kamerákat, valamint rögtönzött előadást tartani a kameraszögekről és az objektívekről. Nem volt korlátlan időnk ezekben a repülőgépekben. Ha 20-30 percre szálltak fel, gondoskodnom kellett arról, hogy megkapjuk, amire szükségünk van” - mondta a színész.

A Top Gun: Maverick 2022. május 26-án érkezik a hazai mozikba, a főszerepekben pedig Cruise mellett Jennifer Connelly, Ed Harris, Val Kilmer, Miles Teller, Jon Hamm, Jean Louisa Kelly és Glen Powell lesznek láthatók.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»