Múlt hét pénteken a 12 legszexisebb magyar színészről adtunk közre egy listát, most pedig jöjjön a 12 legvonzóbb és szexisebb magyar színésznő!

A művészek közt akad, aki a színészet mellett fotósként is szép sikereket ért el és olyan is, aki énekesként is tehetséges vagy épp aranykalászos magyar gazda(!). Van, aki néptáncos és népzenész, de a listánkon szereplő alkotók közt olyan is helyet kapott, aki, bár már fontos főszerepeket játszhatott el, nem hajszolja folyamatosan az újabb ajánlatokat.

Ha a férfi színészek esetében kiemeltük, hogy a szexiség kérdése nem csak a fizikai jellemzőkből tevődik össze, úgy a színésznőknél ezt még inkább fontos hangsúlyoznunk. Nőként a művészvilágban érvényesülni nem feltétlenül könnyű, egy színésznőnek - talán - limitáltabb a színpadon, a vásznakon és képernyőkön tölthető ideje, mint egy színésznek, aki még idősebb korában is nagyobb eséllyel kaphat főszerepeket, olyan karaktereket, melyekben megmutathatja tehetségét. 

Bár mára talán már javul ez a tendencia, mégis, érdemes megnézni az erről a jelenségről szóló Csodálatos Júlia című nagyszerű filmet, amelyet Szabó István rendezett, W. Somerset Maugham regényéből adaptálva. 

Külön érdekességként hívnánk fel a figyelmet arra, hogy egyik listában sem szerepel 40 év feletti színművész. A szexiség tehát egyenlő lenne a huszonévességgel? A fiatalság kultusza rengeteg problémás kérdést vet fel, amiken újra és újra érdemes elgondolkodni.