A Breaking Bad a Walking Dead előzménysorozata? Meredek, de elmagyarázzuk!

Már megint egy őrült rajongói teória, ami elsőre olvasva totál képtelenségnek tűnik. Aztán másodjára vagy harmadjára olvasva talán már nem is annyira. Ezúttal az elmúlt évtized legnépszerűbb sorozatai közül került elő kettő, aminek valójában a világon semmi köze nincs egymáshoz, ám egy elmélet szerint titokban mégis.

A két sorozat a Totál szívás és a The Walking Dead. Előbbi öt évadot ért meg, míg utóbbi jelenleg a tízedik szezont tapossa és még biztosan lesz egy tizenegyedik is. A két sorozatnak látszólag tényleg a világon semmi köze nincs egymáshoz, ugyanakkor egy rajongó most azt állítja, hogy valójában a Totál szívás nem más, mint a The Walking Dead titkolt előzménye.

Az elmélet alátámasztására több érvet is felhoznak. Először is a The Walking Dead sorozatban sosem derült ki igazán, hogy pontosan hogyan és miért keltek életre a halottak, pusztán annyit tudni, hogy minden élő emberben ott van a zombivá válásért felelős patogén, ami viszont csak a halál beállta után aktiválódik. Az viszont kérdés, hogy mindezt mi váltotta ki hirtelen.

Az elmélet szerint könnyen lehet, hogy a Totál szívás főhőse, Walter White, alias Heisenberg és társa, Jesse Pinkman által kikísérletezett kékszínű drog volt a felelős. Lehet, hogy a sorozat eseményei után olyan szinten elterjedt a drog, hogy szép lassan mindenki szervezetébe jutott belőle, ott pedig idővel kialakította a zombivá váláshoz szükséges mutációkat?

A teória a The Walking Dead egyes epizódjaiban is talál erre utaló nyomokat. Az első évad elején az egyik részben például láthatunk egy titkos drograktárat is, ahol felbukkan egy titokzatos kék anyag is. Talán a Totál szívás kék drogja volt az? Később a sorozatban szereplő Daryl említ egy fehér kölyköt egy piros kocsival, akit legszívesebben megölne. A leírás kísértetiesen ráillik Jesse Pinkmanre.

Persze ezek elég erőltetett bizonyítékok, így nem kell az egészet különösebben komolyan venni. De azért mókás eljátszadozni ilyen gondolatokkal. Kis odafigyeléssel számos hasonló kapcsolatot fedezhetünk fel más sorozatok között is.