Alig került annak idején a mozikba a Die Hard ötödik része, szinte azonnal felröppentek a hírek, hogy készülne a hatodik rész.

A film alapötlete szerint Bruce Willis még egyszer, utoljára formálná meg John McClane szerepét, a történet pedig ezúttal különösen a nyomozó magánéletére fókuszálna, amikor még a hetvenes években csakugyan rendben volt a házassága.

A közelmúltban a Disney felvásárolta a Fox stúdiót, így több készülő produkció sorsának kimenetele is kérdésessé vált. A film producere, Lorenzo di Bonaventura egy friss interjúban pedig elárulta, hogy is állnak a dolgok a Die Hard hatodik részével kapcsolatban.

„Nem igazán tudom, mi történik odafent. Amíg folynak a tárgyalások, addig mi sem vagyunk különösebben beavatva, de az biztos, hogy tetszett nekik a forgatókönyvünk.”

Mivel a Drágább, mint az életed a széria eddig leggyengébbnek tartott darabja, felmerül a kérdés, hogy a készítők és persze a stúdió a McClane munkacímet viselő hatodik résszel ugyanazon az úton kíván-e maradni.

A legutóbbi információk szerint Tobey Maguire-t már 2018-ban szerződtették a filmhez, a casting pedig egyelőre még mindig John McClane fiatalkori szerepére alkalmas jelöltet keresi.