'A holló nem csak egy film': Az eredeti film rendezője megszólalt az új remake kapcsán

Harminc év után az Alex Proyas rendezésében készült A holló megjelenése után visszatér a film azonos című remake-je, Proyas ugyanakkor nem ment el szó nélkül az új produkció mellett.

“Tényleg nem okoz örömöt, ha negatív kritikát látok bármelyik filmkészítő kolléga munkájáról. És biztos vagyok benne, hogy a stábnak tényleg minden szándéka jó volt, amilyen mindannyiunk hozzáállása bármelyik filmnél. Szóval fáj, hogy többet kell mondanom erről a témáról, de azt hiszem, a rajongók reakciója sokat mond” - írja Proyas a Facebookon.

“A holló nem csak egy film.  Brandon Lee meghalt a forgatása közben, és a filmet az ő elveszett zsenialitásának és tragikus veszteségének bizonyítékaként fejezték be. Ez az ő öröksége. Ennek így kell maradnia” - teszi hozzá a rendező.

A Rupert Sanders rendezésében készült A holló idén ősszel debütál a mozikban, a legendás   Brandon Lee-től pedig Bill Skarsgård vette át a stafétát Eric Drawen szerepében. Az előzetes a múlt hét folyamán debütált, ugyanakkor máris rengeteg negatív kritika látott napvilágot a rajongók részéről, hogy Sanders filmje meg sem közelíti majd az eredeti film hangulatát és minőségét.

A rendező ugyanakkor a Vanity Fair magazinnak adott interjúban elmondta, hogy az új Hollóval épp Lee emléke előtt szeretnének tisztelegni, aki tragikus módon a 1994-es film forgatásán szenvedett halálos sérülést.

“Nyilvánvaló, hogy ez egy szörnyű tragédia volt, és a film készítése során mindig is ezt tartottuk szem előtt. Brandon egy nagyon eredeti jelenség volt, és azt hiszem, a neve mindig is egyet fog jelenteni A hollóval, és remélem, büszke arra, amit csináltunk, és arra, ahogyan újra visszahoztuk a történetet. A lelke nagyon is benne él ebben a filmben” - mondta Sanders.

NA A holló  (2024)

akció | fantasy | krimi | romantikus | thriller

Eric Dravent és Shelly Webstert lelki társakként elválaszthatatlan kötelék fűzi össze. Shelly múltjának kísértő árnyai azonban újra felbukkannak, ami tragikus véget ér a... több»