A Jumanji: Vár a dzsungel az a film, amit már a bejelentésekor leírtak a Robin Williams-féle eredeti rajongói, és gyakorlatilag mindenki más. Ehhez képest...

Nem kis meglepetést okozott a Jumanji a kritikusoknak, akik prekoncepcióikat félre téve hagyták is magukat meglepni. Bár a hazai premierre még néhány napot várni kell, a külföldi újságírók már látták a Dwayne Johnson akció-kalandfilmjét, és az eddig megjelent értékelések alapján valóban úgy tűnik, hogy a Jumanji lesz az év meglepetésfilmje, amitől mindenki sokkal kevesebbre számított, mint amit végül fel tudott mutatni.

A produkció jelenleg 85 százalékon áll azon a RottenTomatoes-on, melyet Hollywood egyik fele legszívesebben a pokolba kívánna, holott a portál nem tesz mást, csak összegzi a megjelent kritikákat. Hogy mire föl ez a meglehetősen magas értékelés? Mutatjuk.

"A folytatás egy olyan film (...), ami megnevette, és beszippant" - Joe Morgenstern (Wall Street Journal).

"A Jumanji meglepően szórakoztató film lett" - Brian Lowry (CNN.com).

"A feladat, készíteni egy családi akció-kalandfilmet mozisztárokkal, mely szórakoztat az első perctől az utolsóig. A helyzet az, hogy összeállt a dolog, annyi bájjal, ami kész csoda" - Dave White (TheWrap).

"Kétségkívül az év egyik legszórakoztatóbb filmje. A stáb nagyszerű, a karizmájuk erejével könnyedén küzdik le a film hiányosságait" - Dirk Libbey (CinemaBlend.com).

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint Dwayne JohnsonJack BlackKevin HartBobby CannavaleTim MathesonKaren Gillan és Nick Jonas, míg a rendezői széket Jake Kasdan foglalhatja el.

A Jumanji: Vár a dzsungel december 21-től látható a hazai mozikban.