A Marvel írója szerint a Joker egy pocsék film

Todd Phillips Joker eredettörténetéről szóló filmje nemrégiben került a mozikba, és máris óriási lavinát indított útjára. Sokaknak tetszett, többek közt a ComicBook magazin szerzője, Brandon Davis is elismerőn nyilatkozott róla, mások azonban nem értenek egyet azzal, hogy egy „hihetetlen remekmű” született.

Az egyik leghangosabb elégedetlenkedő a közkedvelt képregényíró, Dan Slott, aki Twitter bejegyzések áradatában magyarázta el, miért nem szereti a Joker.

Íme Dan Slott első bejegyzése: „Ma este láttam a Joker. Szeretem a A sötét lovag és a Wonder Womant. Úgy gondolom, az Aquaman és a Shazam! nagyon szórakoztató. Alig várom a Harley Quinnt. Tehát ez nem egy DC ellenes dolog. De a Joker rossz volt. Nagyon rossz. Joaquin Phoenix nagyon jót alakított egy rossz filmben.”

Alig két perccel később megjegyezte, hogy a Joker helyett ő inkább A komédia királyat javasolja megnézni, ami véleménye szerint jobb film. A legfrusztrálóbbnak azt tartja, hogy rengeteg kiváló DC képregény készült Joker eredetéről, melyek bármelyikéből sokkal jobb filmet lehetett volna forgatni.

Bár néhol igen kendőzetlenül fogalmazott, azt dühösen vette tudomásul, hogy a rajongók nemtetszésüket fejezték ki bejegyzéseivel kapcsolatban. „Talán nem értik, hogyan működik a vélemény?” –  teszi fel a kérdést.

Végezetül azzal indokolja a rengeteg tweet-et, hogy sokan kérték, fejtse ki álláspontját a Jokerrel kapcsolatban. Tehát nem csillapíthatatlan felindultságból szidalmazta újra és újra Todd Phillips  filmjét, csupán mindenkinek válaszolni akart. „Gondolom, ezzel mindent elmondtam, amit szerettem volna. Elégedett mindenki?” –  teszi fel mintegy lezárásként a költőinek tűnő kérdést.