A mesterséges intelligencia színpadra állítja Elvist, jön a nagyszabású koncert show

Elvis Presley virtuálisan megelevenedik az "Elvis Evolution" című show keretein belül, írja a BBC.

A show mesterséges intelligenciát és holografikus kivetítéseket használ, amelyeket több ezer személyes fotó és otthoni videofelvétel alapján hoznak létre, hogy egy életnagyságú digitális Elvist hozzanak el a világ színpadaira. A koncert a tervek szerint novemberben debütál Londonban, majd ezt követően Las Vegasban, Berlinben és Tokióban is lesznek előadások.

Hasonló módon valósult meg az "Abba Voyage" című virtuális koncert, amely a svéd popzenekar avatárjait állította színpadra. 

A show "lehengerlő koncertélményt" ígér, amelyben egy digitális Elvis a zenetörténet ikonikus dalait adja elő. Az előadás a mesterséges intelligencia, a holografikus vetítés, a kiterjesztett valóság, az élő színház és a multiszenzoros effektek keverékét fogja tartalmazni. Andrew McGuinness, a Layered Reality alapítója és vezérigazgatója a show-t egy újgenerációs tribute-műsornak képzeli el, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy belépjenek Elvis világába.

Elvis Presley, aki 1977-ben, 42 évesen hunyt el, január 8-án lett volna 89 éves. Az amerikai elnöki szabadságérmet 2018-ban posztumusz kapta meg. A közelmúltban készült filmek, mint Baz Luhrmann 2022-es Elvis-filmje és a Priscilla Sofia Coppola redezésében szintén az életét és kapcsolatait mutatták be.

Utóbbi február 29-én debütál a magyarországi mozikban.

62 Priscilla  (2023)

dráma | életrajzi | zenés

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) egy partin találkozik Elvis Presley-vel, a férfi, aki máris egy meteorszerű rock 'n' roll szupersztár, a privát pillanatokban... több»