Priscilla

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) egy partin találkozik Elvis Presley-vel, a férfi, aki máris egy meteorszerű rock 'n' roll szupersztár, a privát pillanatokban teljesen váratlanul viselkedik: szövetségesévé válik a magányban, gyengéd legjobb barátjává és első nagy… Több

Forgatókönyvíró: Sandra Harmon
Zene: Phoenix
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Olaszország
Premier (HU): 2024.02.29.
Forgalmazó: ADS Service

2023.11.16 Zoltán

Nagyon vártam ezt a filmet, már pusztán amiatt is, hogy Sofia Coppola rendezése. És nem is csalódtam, szerintem nagyon szívhez szóló és az Elvis után hiánypótló is.

2023.11.15 Jony Crash

Érezhetően fontos film, hiszen egy olyan történetet ismerhettünk meg, amit nem hallunk mindig. Mindenképp érdemes megnézni!

A Priscilla forgatása mindössze 30 napig tartott.Szerző: csd

A 61. New York-i Filmfesztivál egyik központi programja volt a produkció.Szerző: csd

A film forgatása Ontarióban és Torontóban zajlott.Szerző: csd

A The Guardiannek 2023 márciusában adott interjúja szerint Sofia Coppolának egy hétnyi jelenetet kellett kivágnia a forgatókönyvből, miután a film finanszírozásának egy része nem sokkal a forgatás megkezdése előtt kiesett.Szerző: csd

Az Elvis Presley Enterprises visszautasította mind a Coppola filmjéhez adott jóváhagyását, mind az engedélyt Elvis dalainak a filmben való felhasználására. Coppola ekkor kreatív alternatívákhoz folyamodott, többek között férje Phoenix nevű zenekarának kortárs zenéjét használta a film korabeli dalok feldolgozása mellett.Szerző: csd