Henry Cavill kémfilmje és még 4 újdonság, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (5. hét, 2024)

Milliók kedvence, aki már az Acélembert és Sherlock Holmesot is életre keltette, ezúttal egy kémfilmmel tér vissza a mozikba. De nem csak Henry Cavill miatt lesz érdemes ezen a héten mozijegyet venni, sztárok egész sora vár majd az ezüstvásznon: Samuel L. Jackson, John Cena, Bryce Dallas Howard és Mads Mikkelsen is.

A héten öt izgalmas új filmre készülhetünk: a kémsztori Argylle: A szuperkém mellett jön a történelmi dráma, A fattyú is. Láttunk már egy jó filmet Elvisről nemrég, most készült egy újabb ezúttal a felesége a főszereplő a Priscilla életrajzi drámában. Drámából persze sosem elég, ezért jegyet válthatunk majd a Tökéletes napokra is. Végül, de nem utolsósorban a szaunázás tradícióiról is készült egy érdekesnek tűnő dokumentumfilm, ezt is megnézhetjük majd a héten.

#5

86 Smoke Sauna Sisterhood  (2023)

(2) (1)

dokumentum

Mozikban

A skandináv országokban a szaunát nem csupán a pihenés helyének tekintik, hanem az önmegvalósítás eszközének is. Anna Hints rendezőnő figyelemre méltó operatőri munkája a... több»

Rendező: Anna Hints
Szereplők: Kadi Kivilo
Az északi országokban úgy tartják, hogy a szauna több kikapcsolódásnál: az önmagunkkal való szembenézést segíti. Anna Hints rendezőnő lenyűgöző operatőri munkával elkészített filmje egy összetartó női közösség szemszögéből tárja fel a tradicionális észt szaunázás legintimebb pillanatait. Az erdőben felállított izzasztókamrában összegyűlő nők teljesen kitárulkozva beszélnek a legféltettebb titkaikról, vágyaikról, traumatikus emlékeikről, miközben a szemünk láttára mosódnak el a test és lélek határai.
#4

74 Tökéletes napok  (2023)

(2) (5)

dráma

Mozikban

Hirayama (Koji Yakusho) látszólag tökéletesen elégedett egyszerű tokiói WC-takarítói életével. A szigorúan strukturált napi rutinján kívül a zene és a könyvek iránti... több»

Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából.
#3

62 Priscilla  (2023)

(5) (6)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban | Telekom TVGO | Cinego

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) egy partin találkozik Elvis Presley-vel, a férfi, aki máris egy meteorszerű rock 'n' roll szupersztár, a privát pillanatokban... több»

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu egy bulin találkozik az akkor már szupersztár Elvis Presley-vel, a közösen töltött, intim pillanatokban az énekes egy teljesen más emberré válik: izgalmas szerető, szövetséges a magányban, és gyengéd legjobb barát. Sofia Coppola a nő szemszögéből meséli el Elvis és Priscilla hosszú és viharos kapcsolatát, a német katonai bázistól a Graceland-i álombirtokon töltött időkig.
#2

55 Argylle: A szuperkém  (2023)

(22) (7)

akció | thriller

Mozikban | Apple TV+

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

Minél nagyobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Matthew Vaughn újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém, ez a fékezhetetlenül szellemes, a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden, a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni.
#1

84 A fattyú  (2023)

(4) (1)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban

A 18. századi Dániában V. Frederik király kijelenti, hogy Jütland vad mocsarait le kell csapolni, művelni és gyarmatosítani kell a földterületeket, hogy a civilizáció... több»

1755-ben Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében. De egy könyörtelen helyi földesúr másképp gondolkodik, és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé. Kahlen keményfejű, és úgy érzi, a király megbízása és saját elszántsága elegendő ahhoz, hogy sikerrel járjon. Az összecsapás elkerülhetetlennek tűnik a két fél között, a kapitányt ráadásul az érzelmei is fűtik, miután rátalál élete szerelmére.