79 Batman  (2022)

Egyre több érdekes részlet lát napvilágot az új alapokon formálódó DC mozis univerzumról. A Joker hatalmas sikere után a Warner Bros. több hasonló filmet is szeretne a vásznon tudni, de várhatóan a Batman is egészen más hangulatú lesz, mint elődei. A szereplőgárda sem akármilyen csapat lesz a következő filmekben, és a jelek szerint egy újabb tag kerülhet a listára: Oscar Isaac.

Vele legközelebb holnapután találkozhatunk a Star Wars: Skywalker koraban, de a hírek szerint a Warner Bros. vezetősége mindenképpen látni szeretné a jövőben a DC-vonalon is. Mivel nyilvánosan bejelentett megállapodás egyelőre nincs, így csak a találgatások és a szivárogtatások mennek. Ezek alapján azonban két szerepre is esélyesként tekinthetünk rá. Az egyik Kétarcé, bár a karakterre a hírek szerint Peter Sarsgaard is jó esélyekkel pályázik. A másik talán még érdekesebb: Mr. Fagy.

Victor Fries, vagyis Mr. Fagy a mozivásznon utoljára bő két évtizede fagyasztotta az arcunkra a mosolyt, akkor még Arnold Schwarzenegger keltette életre Batman ellenségét. Azt most hagyjuk, hogy ő vagy George Clooney volt-e kínosabb abban a filmben, de az biztos, hogy izgalmas lenne egy remek alakításban megismerni Mr. Fagy történetét. A hírek pedig pont arról szólnak, hogy a Warner Bros. egy Jokerhez hasonló eredettörténettel vezetné be a karaktert.

Hogy mi szólhat Oscar Isaac Mr. Fagy szerepe ellen? Leginkább ő maga, ugyanis a színész korábban elárulta, nem épp a legjobb emlékei közt őrzi az X-Men: Apokalipszis főgonoszának szerepét, pontosan a rengeteg smink és kosztüm miatt, amit viselnie kellett a forgatáson. Márpedig Mr. Fagy megformálása hasonló követelményekkel járna.