Továbbra is izgalmas elméletek kerülnek a felszínre a közel egy hónapja mozikba került Bosszúállók: Végjátékkal kapcsolatban. Noha a Marvel filmes univerzumának harmadik fázisának lezárása egyelőre még várat magára, hiszen hátra van még a Pókember – Idegenben, az egyik rajongó felvetette annak lehetőségét, hogy Thanos nélkül bizony csakugyan elpusztulhatott volna a teljes univerzum.

Mindez szorosan összefüggésbe hozható a filmben felmerült időutazás elméletével, miszerint egy külön idősík is létrejött, amelyben a  A galaxis őrzői vol. 2. főgonoszának, Egonak kulcsszerep jutna. Az elmélet szerint Quillt kiütötték a Moragon még mielőtt megszerezte volna a Hatalom Kövét, így feltételezhető, hogy a Galaxis Őrzői csapata sosem állt fel.

A sztori folytatásából ismert, hogy Quill apja, Ego, az Élő Bolygó szerte a galaxisban hintette el magvait, hogy önmagát kiterjesztve elpusztítsa az univerzumban fellelhető összes élőlényt. Ha pedig a Galaxis Őrzőinek mindezt nem sikerült megakadályoznia, úgy Egonak sikerült is mindezt keresztülvinnie.

A Hatalom Köve nélkül Qill tehát nem utazott volna a Xandarra, ahol a csapat többi tagjával megismerkedett a későbbiekben, így valószínűleg még mindig Yonduval róná a galaxist fosztogatóként. Az elmélettel persze lehet vitatkozni, bár tény, hogy a Galaxis Őrzői nélkül elég nagy pácban lenne az univerzum.

Mindenesetre, ha erre nem is kapunak konkrét választ a rajongók a Marveltől, az idén, július 4-én a hazai mozikba is megérkező Pókember: Idegenben viszont sok mindenre igen.