84 Pinokkió  (1940)

Ha minden a Disney tervei szerint halad, a jövőben újabb élőszereplős feldolgozásokban láthatjuk újra gyerekkorunk kedvenceit. A kis hableány, a Hófehérke és a hét törpe, valamint A Notre Dame-i toronyőr után a közkedvelt fabábu, Pinokkió is visszatérhet a filmvászonra.

A filmterv már négy évvel ezelőtt elkészült, és már több rendezőjelölt neve is felmerült. Elsőként Sam Mendes fantáziáját mozgatta meg a projekt, majd Paul King jelentkezett, távozása után azonban hónapokig kérdéses volt, ki rendezheti Pinokkió történetét.

Nemrégiban Robert Zemeckis jelezte, hogy szimpatikusak számára a filmmel kapcsolatos elképzelések, és bár egyelőre egy gyerekregény (Roald Dahl: Boszorkányok) adaptációján dolgozik, van rá esély, hogy a lassan finishbe érkező film után a Disney-vel is megtalálja a közös hangot.  

Izgalmas találgatásra ad okot a főszereplők kiléte is, de egyelőre csak a türelmes várakozás marad, ugyanis eddig a Gepettó szerepére felmerülő Tom Hanks visszalépése óta egy színészt sem szerződtettek.