57 Ava  (2020)

Igazán zúzós akciófilmmel indul újra a hazai moziszezon. A friss premier kapcsán  minden fontos információt egy cikkbe gyűjtöttünk össze Tate Taylor sztárokkal tűzdel filmjéről, az Ava-ról. 

Ava (Jessica Chastain) egy képzett, profi bérgyilkos, aki egy magas rangú célpontok kiiktatására szakosodott szervezetnél dolgozik. A nő csendben és a legnagyobb alapossággal végzi el a rá bízott feladatot, és sosem hibázik. Azonban egy balul sikerült küldetés után új helyzetben találja magát: ha túl akarja élni a rá leselkedő veszélyeket, minden tudására, erejére és kitartására szüksége lesz...
A produkciót Matthew Newton forgatókönyve alapján Tate Taylor rendezte (A segítség, A lány a vonaton), míg a főbb szerepeket Jessica Chastain mellett John Malkovich, Colin Farrell, Geena Davis, Common, Ioan Gruffudd és Jess Weixler alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről:

  • A film három főszerepét 2 Oscar-díjas (Jessica Chastain, John Malkovich) és egy Golden Globe-díjas (Colin Farrell) színész alakítja.
  • A rendező, Tate Taylor és Jessica Chastain második közös filmje. Az első az Oscar-díjas A segítség volt.
  • A film eredet címe Eve volt, de az alkotók végül a változtatás mellett döntöttek, és 2019. novemberében hivatalosan is bejelentették az új címet.
  • A film forgatása 2018. szeptember 24-én kezdődött meg Bostonban.
  • A film rendezői székét eredetileg Matthew Newton foglalta volna el, azonban miután a direktor családon belüli erőszakkal vádolták meg, távozott a posztról. Jessica Chastaint, a metoo mozgalom egyik jeles szószólóját többen képmutatással vádolták meg, amiért elvállata a főszerepet.

Hazai premierdátum: 2020.07.02.