Az Aquaman 2 és még 6 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (51. hét, 2023)

Nem akármilyen premierekkel készülhetünk az idei év hajrájára. Az utolsóelőtti héten hét új film kerül a hazai mozikba, amelyek között ott a régóta bárt új DC-film, Taika Waititi új focis vígjátéka, de több karácsonyi film és dráma is odafért a listára. Mutatjuk is, mikre érdemes jegyet váltani a mozikban ezen a héten!

#7

84 Hulló levelek  (2023)

(3) (2)

dráma | vígjáték

Mozikban | Cinego

Két magányos ember (Alma Pöysti, Jussi Vatanen) véletlenül találkozik egy este Helsinkiben, és mindketten megpróbálják megtalálni a másikban az első, egyetlen és utolsó... több»

Ansa és Holappa története. Egyikük eladóként dolgozik egy szupermarketben, míg a másik építőmunkás. Ők ketten teljesen a társadalom peremén élnek Helsinkiben, ami szintén időn kívüli, és csak időnként engedi meg az aktuális kérdéseket. Mindkettőjük élete sivár és unalmas. De még nem adták fel a reményt – vagy legalábbis nem temették el magukat teljesen. Még mindig keresik a szerelmet. Amikor Ansa és Holappa véletlenül egymásba botlanak a finn fővárosban, úgy tűnik, ez már karnyújtásnyira van. Úgy tűnik, ez a találkozás képes megváltoztatni az életüket – de csak akkor, ha sikerül kitörniük korábbi viselkedésmintáikból, és valami újba belevágniuk.
#6

88 A tanári szoba  (2023)

(3) (1)

dráma

Carla, az elkötelezett fiatal pedagógus hetedik osztályos osztályfőnökként dolgozik egy német iskolában. Ebben a multikulturális környezetben mind a tanárok, mind a diákok... több»

Az elhivatott, fiatal Carla a hetedikesek osztályfőnöke egy német iskolában. A tanárok és a diákok multikulturáis közegében viszonylagos nyugalom van, amíg az egyik gyereket meg nem gyanúsítják lopással. A tanárnő hisz a fiú ártatlanságában, és nem ért egyet kollégái nyomozási módszereivel, ezért saját kezébe veszi az ügyet. Cselekedete egy olyan eseménysorozatot indít el, amely az egész iskola életét felbolygatja. Az elveihez hű Carla sokkal nagyobb terhet vállal, mint azt elsőre sejtené: az egymással szemben álló tanulók, feldühödött szülők és tanárok konfliktusában akár az állását is elveszítheti.
#5

animáció | családi

A tizenegy éves Tonda egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik – születése óta világít. Talán túlságosan is védelmező szülei igyekeznek otthon tartani, hogy megvédjék a... több»

Rendező: Filip Posivac
A 11 éves Tominak születése óta rendkívüli tulajdonsága van: a szó szoros értelmében ragyog. Emiatt szülei óvják-féltik, és rövid pórázon tartják. A kisfiú napjai nagy részét otthon tölti a szobájában kialakított bunkerében, és arról álmodozik, hogy egyszer lesz majd egy barátja. Karácsony előtt egy különleges kislány, Polli költözik a szomszédjukba, aki hamarosan felforgatja Tomi életét. A két gyerek szövetkezik, és elhatározzák, hogy felgöngyölítik a házukban egyre jobban uralkodó sötétség rejtélyét, hogy újra napfényt hozzanak a szürke ház életébe.
#4

dráma | fantasy | vígjáték

Négy személy, köztük egy gyermek, két nő és egy férfi találkozott egy rejtélyes idegennel. Ezek az elszigetelt egyének mindannyian azt fontolgatták, hogy véget vetnek az... több»

Négy idegen – egy gyerek, két nő és egy férfi – találkozik egy titokzatos emberrel. Valamennyi magányos lelket az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta, a titokzatos férfi pedig egy hetet adott nekik, hogy megnézhessék, milyen lenne a világ nélkülük. Kiknek hiányoznának, kiknek változtatnák meg az életét? És mindeközben megválaszolhatják maguknak a kérdést, hogy képessé válnak-e ismét szeretni önmagukat és az életet?
#3

családi

Telekom TVGO

Karácsony előtt a tíz éves Stine potyautasként érkezik egy kisvárosba egy vonaton. A hideg téli éjszaka elől menedéket keresve belopózik a Cobbler Street egyik házába,... több»

Rendező: Mikal Hovland
Az élet akkor a legjobb, ha megoszthatjuk azt azokkal, akiket szeretünk - különösen karácsonykor. Kicsivel karácsony előtt a 11 éves Stine egyedül van a hideg téli éjszakában. A vonatról leszállva azonnal menedéket keres és véletlenül a Suszter utcába téved. A lány megismerkedik Andersasn bácsival, a helyi suszterrel, aki befogadja a gyermeket. Találkozásuk mindkettejük életét megváltoztatja.
#2

72 A győztes gól  (2023)

(13) (8)

dráma | sportfilm | vígjáték

Telekom TVGO

Az amerikai-szamoai labdarúgó-válogatottat az Ausztrália elleni legendás 0:31-es vereség óta a világ egyik legrosszabb futballcsapatának tartják. Ilyen mértékű vereséget még... több»

Az Oscar®-díjas Taika Waititi rendezésében készült A GYŐZTES GÓL Amerikai Szamoa futballcsapatát követi nyomon, miután 31:0-ra brutális vereséget szenvednek egy 2001-es FIFA mérkőzésen. Mivel ismét közelednek a világbajnokság selejtező mérkőzései, felbérelik a szebb napokat látott, renegát edzőt, Thomas Rongent, aki reményeik szerint változtat a világ legrosszabb focicsapatának sorsán.
#1

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»

Az óceán soha nem békés! Ezért nem pihenhet meg egyetlen percre sem az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta megpróbálta már legyőzni Aquamant, a világ tengereinek urát, de kudarcot vallott. Továbbra is meg akarja bosszulni az apja halálát, így aztán bármire hajlandó, és bárkivel szövetkezik, hogy elpusztítsa ősellenségét. És most erősebb, mint eddig bármikor, mert megszerezte a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt, amelynek segítségével egy ősi, gonosz erőt szabadít a világra. Aquaman kénytelen kiszabadítani börtönbe zárt testvérét, Orm királyt, Atlantisz egykori uralkodóját. Békét nem kötnek, de átmeneti szövetséget igen – ha nem teszik meg, akkor Aquaman családja, azután az összes tenger, végül az egész világ elpusztul.