Danny Boyle egyértelművé tette, hogy készül a kultikus zombifilm, a 28 nappal később folytatása. Mondjuk a részleteket!

Örülhetnek a 28 nappal később rajongói, ugyanis Danny Boyle a Yesterday sajtókörútján maga erősítette meg, hogy az eredeti film írójával, Alex Garlanddal már dolgoznak a franchise harmadik részén. Sajnos azonban ennél többet nem árult el a rendező, így sem a lehetséges szereplőkről, sem a film címéről nincsenek további információk.

A 28 nappal később 2002-ben debütál az Egyesült Királyságban, és amellett, hogy máig minden idők legjobb zombifilmjei közt emlegetik az sem elhanyagolható tény, hogy 8 milliós költségvetése mellé 85 milliót kaszált.

Öt évvel később, 2007-ben érkezett meg a folytatás, a 28 héttel később ezúttal már Juan Carlos Fresnadillo rendezésében. Bár a film büdzséje némileg magasabb volt, húsz millióval maradt alul az elődjéhez képest, így a stúdió hosszú évekre jegelte a folytatás lehetőségét.

Kíváncsiak leszünk arra, hogy Boyle mennyire tartja majd be a franchise által kiszabott vonalat, és kereszteli majd a filmet 28 hónappal később-re, vagy 28 évvel később-re, és bár mindkettő mellett szólhatnak érvek, mi inkább az utóbbira szavaznánk. Vajon milyen lehet a világ közel három évtizeddel a zombiapokalipszis kirobbanása után? Bízunk benne, hogy megtudjuk a választ.