Az Öngyilkos osztag A galaxis őrzőit is kenterbe verte!A kép forrása: EW.com

Parádésan kezdett a mozikban a DC és a Warner új filmje.

135,1 millió dollárt kaszált a hétvége folyamán az Suicide Squad - Öngyilkos osztag Észak-Amerikában. Bár a kritikusok nagyon lehúzták a filmet, úgy látszik ez mégsem tartotta távol a nézőket. Olyannyira nem, hogy produkció a pénteki premier óta sorra dönti meg a bevételi rekordokat.

Az Öngyilkos osztag produkálta minden idők legjobb augusztusi nyitóhétvégéjét, melyet 2014 óta 94,3 millióval A galaxis őrzői tartott. Erre várt rá most a DC egy laza 41 milliót.

A filmet 57 országban mutatták be, összbevételei pedig már most meghaladják 267 millió dollárt, mellyel a vonatkozó lista 24 helyére lépett fel, megelőzve többek között a Deadpoolt.

Jó hír a Warnernek, hogy az Öngyilkos osztag elméletileg egy hétvége alatt visszahozta 175 milliós büdzséjét (gyakorlatilag ez némileg bonyolultabb, mivel a bevételeken a gyártó és a forgalmazó osztozik, ráadásul a marketingköltségek is az egekbe rúgtak), azonban talán korai lenne még az öröm. Szintén nem kezdett ugyanis rosszul a hasonlóan lesújtó kritikákat kapóBatman Superman ellen - Az igazság hajnala, azonban mivel a nézők sem voltak meggyőzve, és nem ajánlották ismerőseiknek a produkciót, így a második hétvégére a nézőszám és ezzel együtt a bevételek is hatalmasat zuhantak. Az elemezők az Öngyilkos osztag esetében is hasonló, közel 70 százalékos visszaesésre számítanak.

Hatalmasat bukott a hétvége másik premierfilmje, a Kevin Spacey nevével fémjelzett Kilenc élet, melyre mindössze 6,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozizók. A hamarosan a hazánkban is látható filmben olyannyira nem bízott a gyártó, hogy premier előtti vetítést sem tartottak, a RottenTomatoes-on jelenleg 4 százalékon áll a produkció.