Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala


(Batman v Superman: Dawn of Justice)

Tartalom

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala filmtartalom:

Egy ellenőrzés nélküli istenszerű szuperhős tetteitől tartva Gotham City saját, félelmetes és hatalmas igazságosztója Metropolis legbecsületesebb modern kori védelmezője ellen fordul, miközben a körülöttük levő világ azzal a kérdéssel küzd, hogy milyen hősre is van szüksége? Miközben Batman (Ben Affleck) és Superman (Henry Cavill) egymással harcolnak, egy új fenyegetés bontakozik ki, mely olyan veszélybe sodorja az emberiséget, melyre korábban még nem volt példa.

(hg)
2016. 04. 05. 23:42 

Rengeteg köpködő véleményt hallottam/olvastam erről a filmről. De azt hiszem, első sorban azoknak nem tetszett, akik megszokták a Disney-Marvel szerelemgyerekeket. Jómagam azokért nem kimondottan rajongok, (de a Bosszúállók eddig megjelent két részét egészen szórakoztatónak találom, az Amerika kapitány vonal pedig kimondottan tetszik,) mert sok tartalmuk nincs. Zack Snyder viszont az Acélemberrel merész kísérletet tett, amit a Batman Superman ellennel logikusan folytatott, vagy inkább az abban ábrázolt alternatív DC univerzumot tovább építette. A megrögzött DC képregényfanatikusok nagy része szintén furcsán fog nézni erre franchise-ra (legalábbis egy ideig) mivel sokkal sötétebb a régi képregényváltozatoknál, mind látványban, mind történetben. Ez mondjuk betudható Tim Burton Batmanjeinek és a Sötét Lovag trilógiának, vagy Frank Miller Batman újításának.
Ha viszont nem változtatnak semmin a film készítői vagy olyan hatása lett volna a filmnek, mintha a Bosszúállókat koppintották volna vele, vagy valami elcsépelt látványfilm lett volna az eredmény.
A DC filmeket ezek szerint ebbe a sötét hangulatú irányba szeretnék terelni, ami a felnőttebb, komolyabb nézőket célozza (bár ez nem biztos, hogy nyerő húzás egy képregényfilmnél, pláne ha ezekről a klasszikus hősökről szól.)
Nem mondom, hogy életem legjobb filmélménye volt, viszont izmosabbnak vélem, mint Snyder filmjeit általában. Nem tökéletes film, ez tény, de ha valaki szerint konkrétan rossz, azzal szerintem valami nincs rendben, vagy simán elfogult. Azt is elfogadom, ha egyesek nem vevők az ilyesmire. Meggyőződésem, hogy a néző azt kapja, amit az előzetes ígér, így aki látta azt, és nem tetszett neki, mégis jegyet váltott a filmre, magára vessen.
Engem mindenesetre kíváncsivá tett, várom a folytatás(oka)t és a majdani eredettörténeteket (utóbbiakat jóval kevésbé.)
Amik nem nyerték el a tetszésemet: Ben Affleck itt sem erőltette meg magát Batman bőrében (hozzáteszem, nem is feltétlenül kívánt a szerep komolyabb színészi alakítást; Henry Cavill sem próbál Supival aranyszobrocskához jutni.) Kicsit nagyobb sztorira számítottam. Nem rossz, sőt jó, de messze van az eget rengetőtől. A zenét nem találtam kellőképpen fülbemászónak, (igaz, mostanában sajnos nagyon ritka az ilyen filmzene,) kivéve az „Is she with you?” című darabot, az viszont nagyon el lett találva. Itt-ott feltűnt pár olyan dolog, mintha a Marvel Bosszúállóit akarnák másolni, vagy kenterbe verni.
Az viszont kimondottan tetszett, hogy voltak benne olyan részek, amik a későbbi filmekre mutatnak (sok fanyalgó írásban ezeket értelmetlen kicsapongásoknak titulálták. WTF?)
Összegezve, hibái ellenére egyáltalán nem bántam meg, hogy kifizettem a mozijegy árát, sőt alig várom, hogy megjelenjen Blu-rayen. (Főleg, hogy korhatáros, bővített változatban is ki fog jönni!)

2016. 05. 23. 15:55 

Kicsit más volt, mint ahogyan a előzetesek sugalták, de összességébe nekem bejött. Én kíváncsi vagyok milyen irányba megy el a történet a későbbiekben. Talán Superman volt gyengébb a többieknél szerep szerint, viszont Batman nagyon telitalálat volt.

2016. 05. 19. 20:26 

Moziba néztem.Bár ne tettem volna. Egy szóval nagy része időhúzás. Mondjuk Lex karakterét alakító színész aki kicsit meghazuttolja a képregények által alakított karaktert de az az őrültség még persze a színész választás mégis ütős.

Henry Cavill

mint Clark Kent

Lauren Cohan

mint Martha Wayne

Carla Gugino

mint Kelor (hang)

Gal Gadot

mint Diana Prince

Jeffrey Dean Morgan

mint Thomas Wayne

Amy Adams

mint Lois Lane

Ben Affleck

mint Bruce Wayne

Jason Momoa

mint Arthur Curry

A filmben megjelent képregényhős, Wonder Woman, jövőre saját filmet kap. A mozikba kerülő filmje eredettörténet lesz: és nézőit elvezeti az amazonok ősi otthonába, a titokzatos görög szigetre, az amazonok birodalmába, ahol évszázados szünet után végre születik valaki.

(kissjanos21)

A két gigász csatáját a világon kb. 30 000 mozi tűzte ki a műsorára. A világ második legnagyobb filmpiacán, Kínában is e hétvégén került a mozikba.

(kissjanos21)

A Batman Superman ellen remekül indított, 27,7 millió dolláros bevételt produkált a produkció, ami szűk 100.000 dollárral több, mint a Bosszúállók: Ultron kora.

(kissjanos21)
Cinestar: Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
Két ilyen ikonikus karakter összecsapása ettől még a nagyvászonért kiált és vétek lenne kihagyni, de az alapok ettől még gyenge lábakon állnak ahhoz, hogy egy érdemi univerzumot elhordjanak a vállukon. A Marvel továbbra is hátradőlhet, avagy hogy egy klasszikust idézzek: ”Feltöretlen tojásokból nem süthetünk rántottát.” 68/100
Movieaddicts: Megerőszakolt képregényhősök
A lényeget azonban muszáj hangsúlyoznom: ez a film hihetetlenül unalmas. Két és fél órás szenvedés a nagy büdös semmiért. Ez egy olyan pettingje az Igazság ligájának, amiben a feleknek elmegy a kedve a szextől, meg úgy minden mástól is. Nem ezt vártam, és most hihetetlenül csalódott vagyok. 3/10
Hetediksor: Köpenyes vs. köpenyes
Fogj egy Superman és egy Batman képregényt, vágd ki a képkockákat, tedd egy zsákba, rázd jól össze és borítsd ki. Érted? Nem érted. 5/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.