Batgirl - A DC-kirúgta a sztárrendezőt?

Egy éve robbant a hír, hogy a Marvel házi rendezője, Joss Whedon (Bosszúállók) elfogadta a DC-felkérését a Batgirl direktori székére, most azonban úgy tűnik, fordult a kocka.

Egy év munka után Joss Whedon kiszállt a Batgril filmről, írta meg elsőként a THR. A direktor közleményben számolt be döntésének okáról:

"A Batgirl egy nagyon érdekes projket, és a Warner/DC pedig nagyon együttműködő és támogató partnernek bizonyult, de hónapok kellettek hozzá, hogy belássam, nincs ötletem a történetre. Nagyon hálás vagyok Geoffnak és Tobynak, és mindenkinek a lelkes fogadtatásért, amikor én ... hát, vagy szexibb kifejezés arra, hogy 'kudarcot vallottam'?"

A közlemény egyik legérdekesebb része, hogy Whedon állítólag nem tudott előállni a sztorival, holott korábban már arról szóltak a hírek, hogy a produkció a DC Comics "New 52"-jén alapul majd, melynek főhőse Batgirl (aka. Barbara Gordon), Gordon felügyelő lánya.

Az arról szóló pletykák, hogy Whedon nem önként távozott, azonnal szárnyra kaptak a filmes sajtóban. Ráadásul nem is először! Ugyanis már novemberben is arról cikkeztek, hogy Az Igazság Ligája gyenge szereplése után (a rendezői posztot Whedon vette át az önként távozó/kirúgott Zack Snydertől) a Warner inkább nem kér Whedonból. Az dolgot tovább bonyolítja a tavaly nyári botrány, melyben egykori felesége, Kai Cole tálalt ki a Hollywood egyik legnagyobb feministájának tartott rendezőről, hogy hány alkalommal csalta meg színésznőkkel, munkatársakkal és rajongókkal. Könnyen lehet, hogy maga Whedon menekül el ezzel a lépéssel a további botrányok elől, de az is előfordulhat, hogy a DC nem akarja kockáztatni, hogy női szuperhősfilmjük negatív sajtóvisszhangot kapjon.