Hosszasan sorolhatnánk, hogy miért is annyira félelmetes sokunk számára az 1990-ben mozikba került Boszorkányok. A film alapjául szolgáló Roald Dahl azonos című regénye hosszú évekig tiltólistán szerepelt. A történet ma sem veszített fényéből, amellett, hogy a film elképesztően szórakoztató, még mindig képes lehet sokaknak néhány álmatlan éjszakát okozni.

A film története szerint egy árva kisfiú Norvégiában élő nagymamájához kerül, akivel egy elegáns szállodában húzzák meg magukat. A szállodába azonban rendre titokzatos vendégek kezdenek el érkezni, rövidesen pedig arra is fény derül, hogy a nemzetközi boszorkánytalálkozó szerveződik éppen, amely során az összegyűltek épp azt készülnek megvitatni, miként pusztítsák el a világ összes gyerekét.

Ha csak néhány igazán lúdbőröztető jelenetet kellene kiemelnünk, akkor valószínűleg az lenne, amelyben Anjelica Huston gyakorlatilag „lehámozza” az arcáról a bőrt, hogy felfedje valódi kilétét. A színésznő egyik legkedvesebb szerepeként emlékezik vissza Miss Ernst megformálására. 2013-ban a The Sydney Morning Heraldnak adott interjújában pedig azt is elárulta, mennyire élvezte, hogy barátai gyermekei egy időben teljesen azonosították a szereppel.

Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy mindebben Hustonnak is alaposan benne van a keze, hiszen a színésznő egy alkalommal szavát adta, hogy a barátaival és a gyerekekkel közösen nézi meg a kultikus filmet. Huston a közös filmezésre pedig a Főboszorkány sminkjében érkezett. Bekopogtatott, majd az ajtót nyitó gyerekeknek a köszönés után megköszönte a meghívást.

Nem csupán a meglepetés, hanem a riadalom is hatalmas volt, Huston pedig egyáltalán nem rejti véka alá a történettel kapcsolatban, hogy bár imádja a gyerekeket, egyszerűen semmi sem hasonlítható számára ahhoz az élményhez, amikor sikerül őket megrémisztenie.