Az Amerika Kapitányt hosszú éveken át alakító Chris Evans (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) az Emerald City Con 2024-en védelmében a képregényfilmeket, mondván, hogy komplexitásuk és hatásuk miatt több elismerést érdemelnek.

Evans dicsérte a műfaj minőségét, a gyártással kapcsolatos kihívások ellenére.

"A képregényfilmek általában, valamilyen okból kifolyólag, nem mindig kapják meg azt az elismerést, amit szerintem megérdemelnek. Ezek nagy, óriási filmek. Rengeteg szakács van a konyhában.De az tény: nem könnyű elkészíteni őket. Ha könnyebb lenne, sokkal több jó film lenne. Nem akarok sarat dobálni! Volt részem néhányban, ami nem működött. Előfordul. Filmet készíteni kemény dolog. Attól, hogy több szakács van a konyhában, még nem lesz könnyebb. Nem akarok konkrét filmeket kiemelni a Marvel-katalógusból, de néhányuk fenomenális. Egymástól függetlenül, objektíven nagyszerű filmek lennének, és szerintem megérdemelnének egy kicsit több elismerést".

Evans mindenesetre kiemelte az Amerika Kapitány: A tél katonája című filmet, mondván:

"Ez a személyes kedvenc Marvel-filmem, amelyben részt vettem. Nem csak maga a film miatt, hanem az élmény miatt. Az első filmnél annyira ideges voltam. Tudod, hogy mibe lépsz bele, és ennek következtében védekezel, és arra játszol, hogy ne veszíts. Amikor jött A tél katonája, akkor már azért játszottunk, hogy nyerjünk. És ez az első film a Russo testvérekkel. Több kockázatot vállaltunk, és a karaktert is teljesebbnek éreztük. Ez volt az egyik legkielégítőbb élmény, amit a Marvelnél átéltem" - mondta.

Bár többször felmerült, kétséges, hogy Evan visszatérne Amerika Kapitány szerepében, azonban a folytatás jövője már jó ideje eldőlt, ugyanis az Amerika Kapitány: Szép új világ jövő februárban érkezik a mozikba.

akció | kaland | politikai | sci-fi

Miután a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a csendes hétköznapjait élő Steve Rogers egy olyan összeesküvés... több»