Végre újra kapunk egy Christian Bale-filmet! A rendező Maggie Gyllenhaal, az alkotás pedig egy újabb Frankenstein feldolgozás, ami The Bride (A menyasszony) címen fog futni.

Christian Bale Frankenstein szörnyetegét (galériánkban) alakítja a főleg színésznőként ismert Gyllenhaal újabb rendezésében. Bale szörnyetege az Oscar-jelölt Jessie Buckley mellett debütál a filmben.

A film Gyllenhaal harmadik rendezése, Az elveszett lány után, amelyet a Netflix 2021-ben mutatott be nagy sikerrel. A film három jelölést is kapott a 94. Oscar-díjátadón: a legjobb színésznő (Olivia Colman), a legjobb női mellékszereplő (Jessie Buckley) és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriákban.

A készítők

Maggie Gyllenhaal egy igazi all-star szereplőgárdát állított össze A menyasszonyhoz. Bale és Buckley mellett Penélope Cruz, Peter Sarsgaard (a színész-rendezőnő férje) és Annette Bening láthatóak a főszerepekben. A film stábjához csatlakozott a Joker operatőre, Lawrence Sher is - ígértes csapat.

A sztori

Az eredeti címén "The Bride" az 1930-as évek Chicagójában játszódik, és a Frankenstein-történet ikonikus változatát dolgozza fel. A Buckley által alakított meggyilkolt fiatal nő újjáéled, de új énje meglepi alkotóit, mivel romantikára vágyik és radikális társadalmi mozgalmat indít el.

A versenytárs

Gyllenhaal filmje nem az egyetlen készülő Frankenstein-feldolgozás! Guillermo del Toro is mostanában forgatja saját Frankensteinjét, amelyben az Eufória és a Saltburn sztárja, Jacob Elordi alakítja az ikonikus szörnyeteget.

Del Toro filmje mögött a Netflix áll, és olyan gárda játszik benne, ami egészen figyelemreméltó! Oscar Isaac, Mia Goth, az idősebbik Mikkelsen-testvér, Lars Mikkelsen, mindannyiunk kedvenc Tywinn Lannistere, Charles Dance és a zseniális Christoph Waltz is szerepelnek a nagy horror-mesélő készülő projektjében.

A Bale-verzió várható megjelenése

A Warner Bros. 2025. október 2-án tűzi műsorára a mozikban és az Imaxban a Gyllenhaal-féle A menyasszonyt a hírek szerint. Mi is izgatottan várjuk!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Maggie Gyllenhaal (@mgyllenhaal) által megosztott bejegyzés