Cop Mortem - Már a mozikban a hiánypótló hazai akció-krimi!

Végre a mozikban a hazai kaszkadőrszakma világszerte is jegyzett alakjának debütáló filmje, a COP MORTEM!

Hosszú hónapok munkája előzte meg a Cop Mortem miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott első előzetesét, mely azonnal felkavarta a szakma állóvizét. A mára 100.000 megtekintés felett járó kedvcsináló vírusvideó módjára terjed a videomegosztó portálokon, akárcsak a Mucsi Zoltánnal készített rendhagyó beharangozó.

Ezen a héten csütörtökön végre a mozikban a kaszkadőrből rendezővé avanzsált Kovalik József első nagyjátékfilmje, a COP MORTEM, mely a vállaltan a B kategóriás akció-krimik világát próbálja megidézni olyan A kategóriás hazai sztárok közreműködésével, mint   Kamarás IvánGáti OszkárAnger ZsoltNagy ZsoltGesztesi KárolySzabó GyőzőPáll ZsoltSalinger Gábor és Götz Anna

Aki eddig hiányolta az ütős és pörgős akciókat a hazai filmekből, azt minden bizonnyal már látatlanban meggyőzi majd, hogy a rendezői széket az a Kovalik József foglalta el, aki olyan hollywoodi szuperprodukciók akciójeleneteinek forgatásán edződött, mint a Die Hard - Drágább, mint az életed, a Z világháború, vagy épp a Pokolfajzat 2: Az aranyhadsereg, valamint számos hazai produkció mellett a világszerte népszerű Assassin's Creed franchise második epizódjában is közreműködött.    

„Régi vágyam volt, hogy a kamera másik oldalán, rendezőként próbáljam meg felvillantani a műfajban rejlő lehetőségeket egy hazai produkcióban. Bízom benne, hogy a Cop Mortem mind látványvilágában, mind történetében magával ragadja majd a nézőket és legalább annyira élvezni fogják a filmet, mint mi a forgatást.” – árulta el a direktor.

A  MacLeod Film produkciójában készült, a Pannonia Entertainment forgalmazásában bemutatott krimi teltházas közönség előtt mutatkozott be a Corvin Mozi nagytermében., csütörtöktől pedig országszerte negyven moziban került műsorra. Sőt, a közönség  speciális vetítéseken találkozhat az alkotókkal, akik folyamatosan járják az országot. November 28-án a szegedi Belvárosi Moziban, 30-án a kecskeméti Malom Moziban, majd december 2-án a gyöngyösi Cinema Bridge-ben és 4-én a szolnoki TiszapART Moziban lesznek közönségtalálkozók. A vetítési helyszínek teljes listáját ide kattintva találjátok meg.

A Cop Mortem szinopszisa: A történet hősei budapesti rendőrök, akik egy rituális gyilkosságsorozat tetteseit üldözik. A nyomozásban végletekig kimerült zsaruk egyszerre vadászok és vadak ebben a játszmában, az áldozatok ugyanis egytől-egyig rendőrök. Ebben a kiélezett helyzetben nem fogadják tárt karokkal a Londonból érkező Interpol ügynököt, John Holdont (Kamarás Iván), a sorozatgyilkosságok szakértőjét. Rezes századossal (Páll Zsolt), a gyilkosságiak nyomozójával hol rivalizálva, hol vállvetve, de kérlelhetetlen elszántsággal vetik magukat az elkövetők nyomába. Versenyfutásuk az idővel motoros klubokon, egyetemeken, bérverekedők titkos edzőtermein át vezet. Az életveszélyes akciók során azonban egyre inkább megkérdőjeleződik, valójában ki kinek az oldalán is áll...