A filmtörténelem egyik legnagyobb hatású alkotásaként tartják számon az 1972-ben bemutatott A keresztapa gengszterfilmet. Francis Ford Coppola mesteri precizitással és művésziséggel vitte vászonra Mario Puzo nem kevésbé zseniális regényét. A rendező ezzel egy csapásra beírta nevét a történelemkönyvekbe, és nem mellesleg számos filmsztár karrierjét is beindította. Később további két filmmel bővül trilógiává a sorozat, ám a sokak szerint az elsőhöz méltatlan, mások szerint legalább olyan jó 1990-es harmadik rész óta nem készült több film a franchise-on belül.

Pedig Francis Ford Coppola az évek során több alkalommal is beszélt róla, hogy a leült beszélgetni egy negyedik részről a Paramount Pictures képviselőivel. Ám e megbeszélések sosem fordultak komolyra, vagyis máig nem készült több film a Corleone család történetéről.

A ma már 81 éves rendezőt nemrégiben ismét arról kérdezték, hogy szerinte valaha is készülhet-e új A keresztapa mozi, ő pedig úgy felelt, nem ő rendelkezik A keresztapa jogaival, így akár negyedik, ötödik, sőt, hatodik film is készület. Minden a Paramounton múlik. Ők viszont egyelőre nem tervezik sem folytatni, sem rebootolni az eredeti trilógiát. Cserébe hamarosan megjelenhet A keresztapa III. új rendezői kiadása, hiszen ez a film épp idén ünnepli harmincadik évfordulóját.

Szóval a lényeg, hogy Francis Ford Coppolan nem múlik, hogy valaha is elkészüljön a többször pletykált negyedik Keresztapa-mozi. Érdekesség, hogy egy régebbi interjújában ő úgy fogalmazott, hogy részéről már a legelső filmmel teljessé vált a sztori, úgy érezte, abban mindent elmondott, amit a könyvből szeretett volna. Később mégis készültek folytatások.

Ezzel együtt ha a Paramount valaha is úgy dönt, hogy ideje újra elővenni a Corleone család történetét, abban ő már biztosan nem vesz majd részt. De erre jó eséllyel amúgy se mostanában kerülne sor, de persze sosem lehet tudni, mikor pattan ki egy forgatókönyvíró fejéből egy megfilmesítésre érdemes ötlet.