Csekkold vagy passzold? Elstartolt a Boba Fett-sorozat, elmondjuk, érdemes-e nézned

Megérkezett a Disney+ műsorkínálatában a hosszú ideje várt The Book of Boba Fett című sorozat, amely Star Wars legendás fejvadászának új történetét meséli el.

Boba Fett a Lucasfilm egyik legsikeresebb sorozatában, A mandalori második évadában tért vissza, amely kapcsán nem is kellett sokáig várni, hogy hivatalosan is bejelentésre kerüljön, spin-off sorozatot kap a karakter.

 

A Book of Boba Fett december 29-én debütált a Disney+ műsorkínálatában, széria jelenleg 85 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon, az első kritikák pedig már be is futottak hozzá, amelyek alapján igyekeztünk összegezni, csakugyan érdemes lehet-e rákattanni a sorozatra.

 

A SZEREPOSZTÁSRÓL

 

Temuera Morrison visszatérésére kétségtelenül hosszú ideje vártak a rajongók. A színész korábban az előzménytrilógiákban alakította Jango Fettet, így nem is volt kérdés, hogy még mindig formában van, amikor újra láthattuk őt felbukkanni a Mandalorianban, ez pedig a Book of Boba Fett esetében sincs másként.

 

A CSELEKMÉNY

 

Ahogy az már az előzetesek alapján is kiderült Boba Fett és Fennec Shand közösen átveszik a hatalmat a Tatooine alvilágában. Annyit már most tudunk, hogy Jabba halálával hatalmi űr támadt, amelyet persze be is kell tölteni.

Az első epizód ugyan nem bővelkedik fordulatokban, de a cselekmény alapjai le vannak  sokak szerint igencsak stabilan le vannak fektetve. Mindenesetre már most választ kapunk arra, miként is élhette túl Boba Fett a Sarlaccot.

 

CSEKKOLD VAGY PASSZOLD?

 

A széria jócskán tartogat még akciójeleneteket, így mindenképpen érdemes lesz rá nagyobb figyelmet fordítani, a potenciál erősen benne van az új sorozatban.