David Fincher kétségtelenül Oscarra pályázhat új filmjével, megérkezett a Mank előzetese

A Netflix új sebességre kapcsol az idén, ezúttal az 1930-as évek Hollywoodjának egy eddig ismeretlen arcát mutatja be a decemberben debütáló Mankban.

Már pusztán a stáblista is illusztrisnak számít, hiszen a projekt élére David Fincher került, a film zenéjét a Nine Inch Nails frontembere, Trent Reznor szerezte, a főszerepben pedig nem más, mint Gary Oldman lesz látható. A történet szerint Herman J. Mankiewicz Hollywood egyik legmeghatározóbb forgatókönyvírója, önpusztító élete és cinizmusa azonban egyre sötétebbé teszik mindennapjait. A szerző minden erejével azon van, hogy befejezze a ma már klasszikusnak számító Aranypolgár című film forgatókönyvét, mindeközben pedig a harmincas évek amerikai álomgyárát, Hollywoodot is új arcáról ismerhetjük meg.

Oldman mellett Amanda Seyfried, Lily Collins, Charles Dance, Tuppence Middleton, Toby Leonard Moore és Tom Burke lesznek láthatóak a főbb szerepekben. A Mank debütálására pedig nem kell sokáig várni, hiszen a film december 4-én érkezik a Netflix műsorkínálatába.