A Disney+ valós eseményeken alapuló, saját gyártású sorozatában mutatja be Kelet-Németország első fekete rendőrének kivételes történetét Malick Bauer, Svenja Jung, Luise von Finckh, Ivy Quainoo, Thorsten Merten, Martin Brambach, Carina Wiese és Tyron Ricketts főszereplésével.

A Disney+ első német saját gyártású sorozatának premierje április 26-án lesz a Disney+-on A sorozat Samuel „Sam" Njankouo Meffire, Kelet-Németország első fekete rendőrének elképesztő igaz története alapján készült: Sam útját kíséri végig, ahogyan megtalálja azt a helyet, amit otthonának nevezhet és elmeséli az igazságért vívott harcának történetét egy elnyomó rendszerrel szemben. A sorozat bemutatja a főszereplő kívülállóként töltött gyermekkorát, édesapja meggyilkolásának megrázó történetével, Sam gyors felemelkedését, mint az új Németország szimbolikus figurája és médiaszenzációja, illetve bukását, amikor nemzetközileg körözött közellenséggé válik. Az érzelemdús, izgalmas sorozat magával ragadó és új nézőpontból mutatja be Németországot.

A hétrészes minisorozat producere és showrunnere a nemzetközi Emmy®-díjas Jörg Winger (Big Window Productions), illetve producerek még Sebastian Werninger (Big Window Productions) és Tyron Ricketts (Panthertainment). Az executive producer Leslie-Alina Schäfer, a producer Naomi Marne (Big Window Productions). Az alkotók Tyron Ricketts, Jörg Winger és Christoph Silber („Nordwand”).

A Sam - Egy szász kamerái előtt és mögött egy kivételes és sokszínű csapat dolgozik: a vezető rendezők Soleen Yusef (House Without Roof, Deutschland 89) és Sarah Blaßkiewitz (Precious Ivie), a vezető írók Jörg Winger és Christoph Silber, akik a forgatókönyvet az írói stábbal (Malina Nnendi Nwabuonwo, Toks Körner, Tyron Ricketts, Soleen Yusef és Carolin Würfel) közösen írták. Az írók Samuel „Sam” Njankouo Meffire életrajzát vették alapul a forgatókönyvhöz, amelyben a valós eseményeket fikcióval ötvözték. Malick Bauer („Frau Jordan stellt gleich”, „Wir") alakítja a főszereplőt, Tyron Ricketts pedig Alexet, Sam mentorát, akivel együtt tapasztalja meg, hogy milyen fekete németnek lenni. A sorozatban fontos szerepet kap még Svenja Jung, Luise von Finckh, Carina Wiese, Paula Essam, Ivy Quainoo, Thorsten Merten, Martin Brambach, Nyamandi Adrian, Aristo Luis és Daniel Klare is. Az oparatőrök Stephan Burchardt és Max Preiss. A „Sam – Egy szász” a Big Window Productions és a Panthertainmentnel együttműködésben, a Disney+ megrendelésére készült. A hétrészes minisorozatot a German Motion Picture Fund (GMPF) és a Medienbord Berlin Brandenburg támogatja.

A „Sam – Egy szász” a Disney+ első saját gyártású német sorozata, amely elérhető lesz a streaming-szolgáltatáson és már bejelentették a következő német saját gyártású produkciókat is: idén érkezik a „Farm Rebellion" című dokumentumfilm-sorozat, a „The Three !!!" című lebilincselő ifjúsági kalandsorozat első sorozatadaptációja, valamint a „German House" bestseller regény azonos című filmadaptációja.

A Disney International Content and Operations csapata folyamatosan kiemelkedő alkotókkal és producerekkel dolgozik együtt, hogy kiváló minőségű saját gyártású tartalmaknak adjon teret a világ minden tájáról.