A Dűne: Második rész elképesztően parádés szereposztást kapott, a folytatásban pedig Austin Butler is felbukkan majd Feyd-Rautha szerepében, amelyet idősebb kollégája, Stellan Skarsgård meglátása szerint rettenetesen élvezett.

Skarsgård Vladimir Harkonnen bárót alakítja a produkcióban, aki bár az első részben csupán néhány jelenet erejéig volt látható, Denis Villeneuve rendező elmondása szerint a folytatásban már sokkal jobban megismerhetjük őt és unokaöccsét, Feyd-Rauthát.

“Rettenetesen nevettem, mert annyira nyilvánvaló volt, hogy nagyon élvezte, hogy gonosz lehetett” - mondta Skarsgård fiatalabb kollégája alakításáról a Variety magazinnak adott interjúban.

A szerep kapcsán egyébként maga Butler is megszólalt, mint mondta, számára a Dűne mindig is különleges helyet foglalt el, az 1984-ben megjelent Dűnében látható Rautha Sting megformálásban elmondása szerint egészen “rendkívüli”, mindemellett pedig méltatta a 2021-es Dűnét is.

“Ez a film annyira más volt, és már az első részt nézve tudtam, hogy nagyon-nagyon más ennek a hangvétele. Szóval ez nagy mozgásteret biztosított számomra, hogy eljátsszam és megtaláljam a saját verziómat” - mondta a színész.

A Dűne: Második része ezen a héten érkezik a magyarországi mozikba.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»