Jar Jar enyhén szólva sem a Star Wars rajongók kedvenc karaktere, ettől függetlenül a gungant megformáló Ahmed Best nyitott lenne arra, hogy visszatérjen a jövőben a franchise-ba.

A karakter az 1999-ben mozikba került Baljós árnyakban tűnt fel először, a Lucasfilmnél azonban vélhetően hamar érzékelték, hogy Jar Jar nem igazán lopta be magát a nézők szívébe, így az előzménytrilógia további két epizódjában már egyre kisebb szerephez jutott.

A történetnek azonban itt nincs vége, hiszen az évek folyamán Ahmed Best számos fenyegető üzenetet kapott a szerepet miatt. A színész egy későbbi interjúban őszintén beszélt is arról, hogy kis híján az öngyilkosságba hajszolták őt ezek az üzenetek, így történet alighanem sokak számára tanulsággal szolgált sokak számára, hogy az elvakult fanatizmus olykor toxikus tud lenni.

Mindezek ellenére Best egy friss interjúban azt is elárulta, hogy szívesen elvállalná Jar Jar szerepét a megfelelő feltételek mellett: “Ez csakugyan azon múlik majd, milyen lenne maga a történet” - jegyezte meg velősen a színész.

Best nem az egyetlen, aki az elmúlt évek során a Star Wars rajongók áldozatául esett. Korábban Az utolsó Jedikben Rose Ticot alakító Kelly Marie Tran vált az online zaklatás és testszégyenítés áldozatává.