Egy ideig még biztos nem látjuk újra Lara Croftot a mozivásznon

A Tomb Raider széria a videojáték-történelem egyik leghíresebbje, amely már 1996 óta él a köztudatban. Természetesen a 2000-es években elkészült a kötelező moziadaptáció, de ezek mára szinte a feledés homályába vesztek. A játékot végül 2013-ban rebootolták, ami nagyon-nagyon jót tett a franchise-nak. És természetesen ebből is készült egy moziadaptáció.

A Tomb Raider története az ifjú és még igen tapasztalatlan, de annál elszántabb Lara Croftról szól, aki egy ismert és gazdag felfedező lánya. Évekkel azután indul expedícióra, hogy az apja nyomtalanul eltűnt valahol Japán partjainál, amikor egy misztikus sziget után kutatott.

A 2018-as mozi nagy vonalakban követte a videojáték forgatókönyvét, amiért dicsérték és kritizálták is egyszerre. Ám dacára a vegyes fogadtatásnak, az MGM számára egyértelmű volt, hogy elkészülhet a folytatás (ha már a videojátékból mára egy új trilógia született). Az eredeti tervek szerint a Tomb Raider 2-t 2021 tavaszán mutatták volna be, de nem okozhat nagy meglepetést senkinek, hogy ebből semmi sem lesz.

Az MGM a minap tette közzé több projektjének új premierdátumát, és e felsorolásból kiderült, hogy a Tomb Raider 2-t bizonytalan időre halasztották el. Vagyis egyelőre senki sem tudja, hogy mikor kerülhet a film a mozikba. A járvány miatt a tervezett forgatás is csúszik, erről sem tudni, hogy mennyit.

A filmben természetesen visszatér Alicia Vikander, aki az első részben is Lara Croftot alakította. A rendezői széket viszont immár Ben Wheatley foglalja majd el, aki Amy Jump forgatókönyvéből fog dolgozni. Azt egyelőre nem tudni, hogy Alicia Vikander mellett még kik szerepelhetnek majd a filmben.