Elhunyt az ikonikus zenész, Keith Levene

A mögöttünk hagyott hét nem múlik el nyomtalanul. Nem csak Batman ikonikus szinkronszínésze, Kevin Conroy hagyott itt minket, de életének 65. évében elhunyt Keith Levene gitáros is. A zenész több ismert együttes alapítója volt, de emellett több dala halható sorozatokban és filmekben is.

Keith Levene 1957-ben született és már egészen fiatalon is rajongott a progresszív rockzenéért. Először együttesek roadie-jaként került közel a zenéléshez, majd a '70-es években ő maga is több banda megalapításában részt vett.

Ezek közül az egyik legérdekesebb történet a The Clash megalapítása volt 1976-ban, amelyben Keith Levene is aktívan részt vett. Nagy szerepe volt abban, hogy a banda egyik ikonikus tagja, Joe Strummer csatlakozzon hozzájuk egy másik bandából. Ám a sors úgy hozta, hogy még mielőtt a The Clash megindulhatott volna a világhírnév felé, Keith Levene-nek kitették a szűrét.

A '70-es évek vége felé közeli kapcsolatba került a Sex Pistols frontemberével, John Lydonnal, akit sokan csak Johnny Rottenként ismernek. Amikor a Sex Pistols felbomlott, összeálltak és saját bandát alapítottak Public Image Limited néven. Ez a korszak egyik leginkább meghatározó együttesévé vált. Az együttműködés végül 1983-ig tartott, ekkor kreatív nézeteltérések miatt Keith Levene kivált a bandából.

A '80-as években együtt dolgozott a Red Hot Chili Peppersszel, majd Ice T-vel és Tone Loc-kal is. Az első szóló albumát 1989-ben adta ki, ezen egyébként a Red Hot Chili Peppers tagjai közreműködtek.

Keith Levene amellett, hogy különböző híres bandákat alapított, majd vendégszerepelt más világhírű együttesek lemezein, a filmiparba is belekóstolt. Több filmben és sorozatban is felcsendültek különböző muzsikái. Hallhatuk zenéjét a Miami Vice-ban, a Mark 13-ban, A graffiti királya moziban, a Mr. Robot sorozatban, az utóbbi években pedig Az Esernyő Akadémia és a Titánok sorozatban.

Keith Levene 65 norfolki otthonában hunyt el, egy ideje már tüdőrákkal küzdött.