Az igazság hidegen tálalva a legjobb.

Az 57 éves Elizabeth Hurley a legutóbbi a számos A-listás közül, aki az 53 éves Perryről beszélt, miután utóbbinak megjelent a "Barátok, szeretők és a nagy borzasztó dolog" című memoárja, amely tele van anekdotákkal a karrierjéről, kapcsolatairól és magánéletéről.

A brit színésznő, aki 2002-ben a Pereld a nőt! című filmben szerepelt Matthew Perryvel, csak részleteket olvasott Perry könyvéből, bár első kézből tapasztalta a férfi függőségének súlyosságát.

"Igazából még nem olvastam a könyvet, de olvastam belőle [részleteket]" - árulta el a Yahoo-nak a Királyság! sztárja - "Elég érdekes" - tette hozzá Hurley - "Nagyon vicces író, ahogyan ő maga is nagyon vicces ember. Hihetetlenül tehetséges komikus... fantasztikusan bánik a szavakkal".

Az egykori modell így folytatta: "Nagyon szép emlékeim vannak róla. Hogy őszinte legyek, egy rémálom volt vele dolgozni abban az időben, és mint mostanra kiderült, a filmünket a függősége miatt leállították".

Hurley a Pereld a nőt! című film leállítására utalt, melyben Perry egy kézbesítőt alakít, akinek az a feladata, hogy kézbesítse Hurley karakterének a válási papírokat.

"Vis maiorban voltunk, és egy ideig mindannyiunknak otthon kellett ülnünk, és a hüvelykujjunkat csavargatni" - mondta a színésznő - "Nehéz volt, nyilvánvalóan nehéz időszakon ment keresztül, de ettől függetlenül nagyon bájos volt, és jó volt vele dolgozni. De látszott rajta, hogy biztosan szenved."

Perry a memoárjában leírta a drogfüggőségét, és őszintén beszélt a józanságig vezető útjáról. A kanadai származású színész talán leginkább Chandler Bing szerepéről ismert az NBC szitkomjában, a Jóbarátokban, amelyben 1994-től 2004-ig játszott.

A Pereld a nőt!  a sikersorozatban való szereplése közepette forgatta, miközben függőségének csúcsán volt. A Megint 17 sztárja a múlt hónap végén Diane Sawyer-nek adott bombasztikus interjújában elárulta, hogy ebben az időszakban naponta Xanaxot, metadont és egy liter vodkát fogyasztott: "Dallasban forgattuk, és ugyanakkor a Jóbarátokat is forgattam, szóval ez megduplázta a terhelésemet. És egy magánrepülőn repültem, vodkát ittam vizes palackból" - mondta - "Túlságosan sajnálom azt a fickót, túl sok mindenen ment keresztül, és ez én vagyok" - folytatta Perry - "És emlékszem erre, és nem értettem, hogy mi történik. Nagyon hálás vagyok, hogy már nem az az ember vagyok."