Előzetest kapott a Hereditary

„Minden családfa őriz egy titkot” – ez a kritikusok és nézők által is nagyon várt, új horrorfilm, a Örökségalcíme, amelyben egy család az elhunyt nagymama örökségét göngyölíti fel – és olyan dolgokra bukkan, amelyekre élő ember nem szívesen.

Toni Collette főszereplésével készült, kis büdzséjű független filmet az A24 karolta fel a Sundance filmfesztiválon (a stúdió kifejezetten az ismeretlen gyöngyszemekre utazik, hogy azokat a szélesebb közönséghez is eljuttassa), és az első trailer után úgy tűnik, hogy egy igen hátborzongató és kellemetlen filmes élményt sikerült találniuk.

A főszereplő Colette úgy nyilatkozott a film forgatásáról, hogy élete legnehezebb munkája volt, annyira intenzív és napról napra meglepő élményt nyújtott neki már maga a film elkészítése is. Hozzátette, hogy ha az elején jobban belemélyed a történetbe, akkor biztos, hogy inkább hátat fordít neki – így viszont, fokról fokra készülni rá egy elviselhető élmény volt. A maga perverz módján pedig kielégítő is, még akkor is, ha a színésznőnek teljesen ki kellett magából vetkőznie.

Az előzetes szépen megkomponált és sötéten baljósra fényelt képeit elnézve megérthetjük, mire is gondolt a színésznő pontosan. A Hereditary olyan alapanyagnak tűnik, mi csatlakozhat az elmúlt évtizedek zajos kritikai sikert elért horrorfilmjeihez (Hatodik érzék, Tűnj el!, Az), amelyek nem csak a belezésről, kaszabolásról és ijedt menekülésről szólnak, hanem mélyebb, elgondolkodtató tartalommal töltik meg a rettegést.

A filmre – amely Ari Aster rendezői és írói debütálása, és amelyben feltűnik még Gabriel ByrneAlex WolffAnn Dowd és Zachary Arthur – nyárig még várnunk kell, addig is itt az előzetes: