Léa Seydoux (lásd galériánkat) csatlakozik a Dűne: Második rész-höz, mint Lady Margot! A színésznő a franchise olyan új szereplőihez csatlakozik, mint Florence Pugh, Christopher Walken és Austin Butler.

Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson és Javier Bardem is visszatér a Legendary és a Warner Bros. filmjében, amely ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt: Paul Atreides (Chalamet) a Fremenekkel együtt harcol, hogy felszabadítsa az Arrakis bolygót a Harkonnen-ház uralma alól. Seydoux Lady Margot Fenringet fogja alakítani, aki Frank Herbert regényében Paul szövetségese és az Atreides-ház bosszúját célzó erőfeszítései mellett áll.

A forgatás idén nyáron kezdődik Budapesten, Denis Villeneuve rendezi a Jon Spaihts-szel közösen írt forgatókönyvet. Mary Parent, Villeneuve, Cale Boyter, Tanya Lapointe és Patrick McCormick a film producerei. Az executive producerek Josh Grode, Herbert W. Gains, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Thomas Tull, Spaihts, Richard P. Rubinstein és John Harrison.

A Dűne világszerte 400,6 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, 10 Oscar-jelölést kapott, többek között a legjobb film kategóriában, és hat Oscart nyert. Nekünk pedig különösen kedves vonatkozása, hogy a magyar Sipos Zsuzsanna, aki a produkció berendezője volt, meg is nyerte az Oscart a látványtervezővel együtt!

Seydoux-t legutóbb David Cronenberg legújabb filmjében, A jövő bűneiben láthattuk, legközelebb pedig Mia Hansen-Løve One Fine Morning című mozijában lesz látható. Mindkét film premierje a Cannes-i Filmfesztiválon volt.

dráma | erotikus | horror | sci-fi

A közeljövőben az emberek fejlődésük során megpróbálnak majd alkalmazkodni a szintetikus környezethez. Míg egyesek kihasználják a transzhumanizmusban rejlő korlátlan... több»