Ez a Netflix hét legjobb filmje októberre

Bár az október hagyományosan az ijesztgetés és a horrorfilmek hava, azért nem csak ilyesmivel lehet ilyenkor elütni az időt. Tudják ezt a Netflixnél is, akik igyekeztek olyan filmekkel bővíteni a kínálatukat, amelyek kevésbé ijesztőek, de legalább olyan szórakoztatóak. Az újdonságok közül a Collider magazin kiválasztott hetet, amelyet mindenképp érdemes lehet majd megnézni a következő hetekben.

Az újdonság szó ezúttal kifejezetten a Netflixre értendő, hiszen olyan alkotásokról van szó, amelyek már rég megjelentek, csak épp eddig nem voltak elérhetők a legnagyobb online streamszolgáltató kínálatában. A sort október 1-én három film nyitotta.

A Fargo mindjárt egy huszonnégy éves alkotás, amely azonban cseppet sem veszített népszerűségéből. A Cohen-testvérek thrillere nem csak történetével, de remek színészgárdájával is felhívja magára a figyelmet: Steve Buscemi, William H. Macy, Peter Stormare és Bruce Campbell is szerepel benne.

Szintén látható már a 2013-as romantikus dráma, A nő. A történet egy elvált férfiról szól, aki magányában letölt egy mesterséges intelligencia vezérelte operációs rendszert. A magányt lassan felváltja a vonzalom, de vajon lehet-e ennek jövője?

Taika Waititi nevét a legtöbben a Marvel-filmek kapcsán ismerik, de ő rendezte a Vademberek hajszája kalandfilmet is. A fordulatos sztori főhőse egy árva városi kisfiú, aki egy új-zélandi családhoz kerül. Nehezen, de kialakul köztük egy kapocs, csakhogy ekkor újra vissza akarják vinni az intézetbe. Ő az erdőbe menekül, ahova aztán a magának való Hec bácsi ered a nyomába.

Október 14-től lesz látható a Netflixen a Brad Pitt és Jonah Hill főszereplésével készült Pénzcsináló. A film a baseball világáról szól egy kis csapat szemszögéből, amely egy új módszerrel juthat fel a csúcsra.

Október 16-án debütál A chicagói 7-ek tárgyalása, amely valóban a film premierje lesz. Aaron Sorkin drámájában olyan színészeket láthatunk majd, mint Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne vagy Sacha Baron Cohen.

Október 18-ra pedig egy vicces animációs film, a ParaNorman jut. A stop-motion technikával készült filmben egy különc kisfiú válik a kisváros egyetlen reményévé, amikor zombik, boszorkányok és szellemek bukkannak fel.

Végül a sort október 20-án a Carol zárja. A Cate Blanchett főszereplésével készült romantikus dráma érdekes témát feszeget. A tehetős, de rossz házasságban élő Carol megismerkedik a szegény eladóként dolgozó Therese-zel, kettejük közt pedig lassan szoros viszony alakul ki, ami veszélyezteti Carol addigi életét.