A Gyűrűk Ura trilógia moziváltozatában a Christopher Lee által alakított Szarumánt utoljára a második filmben, A két toronyban láthattuk. 

Annak ellenére, hogy a harmadik filmhez, A király visszatéréséhez is forgattak jeleneteket, Lee karaktere nem került bele. Ez a döntés nem csak azért bosszantotta Lee-t, mert kivágták a filmből, hanem azért is, mert szenvedélyes rajongója volt J.R.R. Tolkien regényeinek, és még találkozott is az íróval. 

A könyvben Szarumán története túlmutat a filmben bemutatott eseményeken. Lee bojkottálta A király visszatérése premierjét, mert nem értett egyet a kihagyással. 

"Megmutatták nekünk a filmeket, és amikor megláttam a harmadikat, nem hittem a szememnek" - mondta a 2015-ben elhunyt színész a University College Dublinban tartott előadásán.

Peter Jackson rendező elmagyarázta, hogy a Szarumánnal kapcsolatos jelenetet a narratív folyam fenntartása érdekében távolították el, mivel Szarumán története elvonta volna a figyelmet a harmadik film fő antagonistájára, Szauronra való összpontosításról. A törölt jelenetek később bekerültek a DVD-változatba.

dráma | fantasy | kaland

Szarumán legyőzése után Szauron ereje még töretlen, és Gondort veszi célba. Gandalf és Pippin Gondorba vágtat, hogy felkészítse Denetorth és Minas Tirith lakóit. Théoden... több»