A Dakota Johnson főszereplésével készült Madame Web a képregényfilmek történetének egyik legnagyobb bukásának számít, világszerte még a 100 millió dollárt sem érték el a bevételei.

Johnson nem lepődött meg a film fogadtatásán, és a kudarcot annak tulajdonította, hogy az iparág inkább a bizottságokra és algoritmusokra támaszkodik, mint a művészi látásmódra. 

"Sajnos nem vagyok meglepve, hogy ez így alakult" - mondta Johnson a Bustle-nek adott friss interjújában.

"Nagyon nehéz filmeket készíteni, és ezekben a nagy filmekben, amelyek készülnek - és ez már a kisebb filmekkel is kezd megtörténni, ami engem nagyon megrémít -, a döntéseket bizottságok hozzák, és a művészet nem működik, ha bizottságok készítik. A filmeket egy filmkészítő és a körülötte lévő művészek csapata készíti. Nem lehet számok és algoritmusok alapján művészetet csinálni. Már régóta az az érzésem, hogy a közönség rendkívül okos, a vezetők pedig elkezdték elhinni, hogy nem így van. A közönség mindig képes lesz kiszagolni a baromságokat. Még ha a filmek mesterséges intelligenciával készülnek is, az emberek k*rvára nem akarják majd megnézni azokat."

"De mindenképpen élmény volt számomra a film elkészítése" - fogalmazott Johnson. "Még soha nem csináltam semmi hasonlót. Valószínűleg soha többé nem is fogok ilyet csinálni” - mondta, majd hozzátette, hogy ennek az oka, hogy ebben a világban az ő jelenlétének nincs értelme. "És ezt most már tudom. De néha ebben a szakmában az ember aláír valamit, ami egy dolog, aztán ahogy csinálod, teljesen mássá válik, és azt gondolod: "Várj, mi van?". De ez egy igazi tanulságos tapasztalat volt, és persze nem szép dolog részese lenni valaminek, amit darabokra szaggatnak, de nem mondhatom, hogy nem értem" - mondta.

A Sony Pókember-univerzumának részét képező filmben a címszerepet játszó Johnson egyébként egy olyan karaktert alakít, aki képes a jövőbe látni.

A Madame Web, melyre itthon 38 ezren váltottak jegyet, jelenleg is nézhető a hazai mozikban.

58 Madame Web  (2024)

akció | kaland | sci-fi

Ismerd meg egy hősnő születését Cassandra Webb (Dakota Johnson alakítja) személyében, aki mentősként valóban egy hétköznapi hős, és aki New York nyüzsgő utcáin igyekszik... több»