Ezért nem Michael Bay rendezte a Bad Boys 3-at

Bár manapság már mindenki a Transformers filmekkel köti össze a nevét, Michael Bay rendezői karrierjét az 1995-ös Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? indította be. Mára ő az egyik legfelkapottabb akciófilm-rendező, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint A szikla, az Armageddon, a Pearl Harbor - Égi háború vagy épp legutóbb a Six Underground – Hatan az alvilágból. Az első rész után ő rendezt a 2003-as Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúkat is, ám a hamarosan mozikba kerülő harmadik részből már egyáltalán nem vette ki a részét.

Tény, hogy sok-sok évet kellett várni a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk-ra, és ennek egyik fő oka a meglehetősen döcögős projekt volt. Az évek során ugyanis több rendezőt is elfogyasztott, köztük Joe Carnahant, aki például az egyik főszereplővel való kreatív különbségek miatt kényszerült távozni. Így került a képbe az Adil El ArbiBilall Fallah páros, akik végül tető alá is hozták a filmet.

De miért maradt ki a buliból az egész franchise-t megteremtő Michael Bay? Nos, egyértelmű válasz nincs, legalábbis maga a rendező azon kívül, hogy korábban is előre jelezte, hogy ehhez a projekthez semmi köze, nem indokolta meg távol maradását. Will Smith szerint az ok pusztán anyagi, hiszen a megannyi blockbuster után Bay ázsiója oly mértékben megemelkedett, hogy azt a film készítői már nem tudták volna kicsengetni. Más források szerint viszont egyszerűen csak túl zsúfolttá vált a rendező naptára, így képtelen volt abban helyet találni ennek a projektnek. Utóbbit támasztja alá, hogy alig néhány héttel a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk forgatásának rajtja előtt fejezték be a Six Underground – Hatan az alvilágból forgatását, így előfordulhat, hogy Bay egyszerűen nem akart pihenő nélkül belevágni még egy nagy munkába. És persze az is lehet, hogy egész egyszerűen Bay már nem lát fantáziát többé a franchise-ban, így ezért nem kért a harmadik részből.

Akárhogy is, a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk elkészült, Will Smith és Martin Lawrence pedig harmadszor is magára ölti benne Mike Lowrey és Marcus Burnett karakterét. Most is lesz lövöldözés, autós üldözés és robbanás raklapnyi, ahogy a duó védjegyévé vált beszólogatás és egymás zrikálása sem marad el. Az viszont már jó kérdés, hogy mindez Bay nélkül mennyire áll majd össze, mert az első két rész a maguk idejében nagyot szóltak.