A legtökéletesebb X professzort, Patrick Stewartot, utoljára a 2022-es Doctor Strange az őrület multiverzumában címú MCU filmben láthattuk viszont.

Stewart most a Happy Sad Confused podcastban (lentebb megnézheted a videót) meglebegtette, hogy visszatérhet, X professzorként, méghozzá a Deadpool & Rozsomák -ban!

Az új Deadpool azért is különösen izgalmas, mert - mint már tudjátok - aki biztosan visszatér, az a mi örökös Rozsomákunk, Hugh Jackman, aki korábban azt mondta, végleg letette a lantot, mint az adamantium karmos mutáns. Rozsomák és X professzor útjai pedig a korábbi X-men filmek során erősen összefonódtak, így adná magát a lehetőség, hogy ha Rozsomák visszatér, jöjjön vele a prof is.

„Biztos vagyok benne, hogy még mindig a közelben van” – viccelődött Stewart X professzorról a legutóbbi Doktor Strange film után, ahol karakterét - újra, már sokadjára - megölték.

Josh Horowitz, a Happy Sad Confused műsorvezetője felhozta a Rozsomák-X prof szálat: „Azt hiszem, láthatom Patrick Stewartot egy Deadpool-Wolverine filmben” – mondta.

Mire Stewart így reagált: „Volt egy folyamat... De az elmúlt két-három év nagyon nehéz volt a munkaerő- és egészségügyi problémák, a COVID miatt, te is tudod…"

Stewart tehát nem erősítette meg konkrétan a Deadpool 3-ban való megjelenését, és azt sem árulta el, hogy pontosan milyen tárgyalásokat folytattak, de úgy tűnik, hogy a következő Deadpool folytatás fejlesztése során legalábbis szóba került a lehetséges visszatérése, mint X professzor.

Ha Stewart részt vett a Deadpool következő fejezetében, mint Professzor X, a COVID biztonsági protokolljai miatt valószínűsíthetően teljesen elszigetelten és más szereplők bevonása nélkül forgatta le jeleneteit és több mint valószínű az is, hogy a színész nem rajongott ezért a folyamatért, ahogyan az Őrület  multiverzumában forgatása alatt sem élvezte ezt különösebben:

"Egyedül voltam" - mondta a podcastben - „A nagyjelenetben a főszereplők mindegyike ugyanazt a [szóló]élményt élte át; egyedül lőtték le őket. Frusztráló és kiábrándító volt, de ez van. Az elmúlt néhány év kihívásokkal teli volt.”