Ezt a Heath Ledger utalást biztos nem szúrtad ki a Jokerben

A múlt év októberében mozikba került Joker kétségtelenül 2019 egyik legsikeresebb korhatáros filmje. A film mostanra nem kis rajongótáborral büszkélkedhet, akik még jelenleg is számos utalást vélnek felfedezni a képkockákban.

Bár az a jelenet, amelyben a főszereplő, Arthur Fleck személyesen látogat el a Wayne birtokra kétségtelenül sokaknak az 1966-os Batmant jutatta eszébe. A jelenetben Arthur a kapubejárónál találkozik Bruce Wayne-nel, aki a játszóka egyik rúdjáról csúszik le épp, amely a kultikus széria visszatérő mozzanatának számít.

Todd Phillips azonban nem feledkezett meg a Heath Ledger-féle Joker rajongóiról sem, és  bár senki nem okolhatja magát, ha nem szúrta ki az alábbi utalást. egy Olympus_XIII nevű Reddit felhasználó azonban közzétett egy fotót, amelyen a filmben feltűnt mentőautó hátsó felfestése látható.

Túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni, hiszen kétségtelen, hogy Ledger karaktere Joker sminkjét sematizálja a festés, bár arról egyelőre nem érkeztek észrevételek, hogy a rendező Jared Letora vagy Jack Nicholsonra is gondolt volna a munkálatok során.