'Ezt megszívtuk': Hogy milyen hosszú lett volna eredetileg a John Wick 4?

A John Wick: 4. felvonás a maga 169 perces játékidejével kivételesen hosszú filmnek számít, amely már alapból ritkaságszámba megy ebben a műfajban.

Ugyanakkor már az előzetes kritikák alapján is sejthető, hogy ez idő is gyakorlatilag “elillan” majd, minthogy várhatóan ez lesz a franchise legütősebb és legpörgősebb epizódja. Chad Stahelski rendező egy friss interjúban viszont elárulta, hogy az eredeti tervek szerint még ennél is hosszabb lett volna a produkció.

“Az első vágás 3 óra 45 perc volt, és valóban 3 óra 45 percnek éreztük. Úgy voltunk vele, hogy 'Ó, ezt nagyon megszívtuk’” - mondta a rendező az IndieWire magazinnak. Persze érthető is ez a masszív játékidő, hiszen a negyedik rész számos új karaktert vonultat majd fel, akiket hagytak is kibontakozni a készítők.

“Biztos akartam lenni abban, hogy John még mindig az univerzum középpontja marad, hogy minden mindig visszavezet hozzá, még akkor is, ha elszakadunk tőle” - tette hozzá a film vágója, Nathan Orloff.

“Végigmentem egy olyan passzuson, ahol minden alkalommal, amikor valaki megismételt egy már kifejtett gondolatot, kivágtam. Nem ismételtem meg az ötleteket. Ez egy nagyon lineáris történet, így nem volt egy csomó átépítés vagy átrendezés, amit megtehettünk volna. Csak ki kellett szűrni azt, amire nem volt szükségünk” - mondta Orloff.

Stahelski azt is elárulta, hogy valahányszor akárcsak 30 másodpercet is kivágtak, újranézték a filmet, hogy biztosak maradhassanak abban, hogy a cselekmény folytonos maradt. “Csak így tudhatod, hogy jó a tempó. Ezt a döccenést a filmekben mindig érzed, mert darabokban csinálták, és nem az egészet látták” - mondta a rendező.

A John Wick: 4. felvonás március 23-án debütál a hazai mozikban. Keanu Reeves mellett pedig Laurence Fishburne, Bill Skarsgård, Ian McShane, Scott Adkins, Donnie Yen és Clancy Brown lesznek láthatók a főbb szerepekben.

akció | krimi | thriller

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»