Ahogy annak idején minden Jackie Chan film végén vártuk a forgatásról készült vicces és olykor hátborzongató jeleneteket a stáblista mellett, úgy lett a modern popkultúra része a Marvel moziverzum filmjeinek végén a stáblista utáni extra jelenet is. Egyszerűen nem kérdés, hogy a film végén legalább egy extra jelenet legyen, de manapság már ez sem elég és általában többet is elrejtenek a készítők. De mi a helyzet a minap mozikba került Doctor Strange az őrület multiverzumában esetében?

Nos, mivel egy Marvel-moziról beszélünk, senkiben ne legyenek kétségek: igen, van „post credit” jelenet a film végén. Sőt, mindjárt kettő is, ahogy azt már megszokhattuk. Bár az is igaz, hogy anno A galaxis őrzői vol. 2. végén öt ilyen jelenet is volt… Az egész őrületet annak idején még A vasember indította el Nick Fury váratlan stáblistavégi felbukkanásával, ma pedig egyenesen eretnekségként élnék meg a rajongók, ha elmaradna a hol vicces, hol a moziverzum jövőjét előrevetítő extra jelenet.

Azt nyilván nem fogjuk itt elárulni, hogy az új Doctor Strange mozi végén e két jelenet mit is tartogat, ez főbenjáró bűn lenne. Azt viszont elárulhatjuk, hogy az első jelenetet szokásosan a designos végefőcím és a hagyományos gördülő stáblista közé ékelték be. A másodikat pedig utóbbi legvégére, amikor már a WC-s néninek is megköszönték a forgatáson való részvételt.

Az egyik jelenetnek nincs kimondottan sok jelentősége, inkább csak a film hangulatához igazodva dob még egy utolsó szórakozásmorzsát. Valami olyasmi ez, mint mikor a Pókember: Hazatérés végén Amerika kapitány tartott nekünk leckét a türelemről. A másik viszont annál fontosabb lehet, ugyanis ebben ismét egy eddig nem látott karaktert lepleznek le nekünk.

Szóval, ha hétvégére épp az a terv, hogy beültök a moziba Doctor Strange dimenziókon átívelő új kalandjára, akkor két dolgot ne feledjetek: menjetek el pisilni előtte, hiszen kétórás mozi vár rátok, illetve azt, hogy a végén még véletlenül se álljatok fel addig, amíg a fények tényleg ki nem gyúlnak!