Halálos iramban: Hobbs és Shaw - Minden, amit tudnod kell az év legzúzósabb akciófilmjéről!

Már a mozikban az idei év legjobban várt akciófilmje, a Halálos iramban franchise David Leitch rendezésében bemutatott első spin-offja, Halálos iramban: Hobbs és Shaw, melynek premierje kapcsán mindent egy helyre gyűjtöttünk, amit érdemes tudnod a filmről. Szinopszis, érdekességek, előzetes a hajtás után

Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, miközben próbálták lenyomni a másikat.

Ám amikor egy kibergenetikusan felturbózott anarchista (Idris Elba) megkaparint egy alattomos biofegyvert, amely örökre megváltoztathatja az emberiséget - és legyőz egy briliáns és vakmerő szakadár MI6 ügynököt (Vanessa Kirby, The Crown), aki történetesen Shaw húga - a két esküdt ellenségnek össze kell állnia, hogy elkapják az egyetlen fickót, aki talán még náluk is vagányabb.

A HOBBS ÉS SHAW új kaput üt a Halálos univerzumba, és kérlelhetetlen iramban száguld át a világon Los Angelestől Londonig, és Csernobil mérgező pusztaságától Szamoa színes forgatagáig.

A film rendezői székét David Leitch foglalhatta el (John Wick, Deadpool 2), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Jason Statham, Dwayne Johnson, Helen Mirren, Idris Elba, Eiza González, Cliff Curtis és Eddie Marsan. A forgatókönyvet Gary Scott Thompson szerezte.

Íme 9 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Hobbs és Shaw spin-off ötlete a Halálos iramban 8 forgatása során merült fel először a producerekben Dwayne Johnson és Jason Statham párosának remek összhangjának láttán.
  • A filmben a WWE szupersztárja, Roman Reigns alakítja a Dwayne Jonhson által játszott Luke Hobbs fivérét. A két híresség jól ismeri egymást, a való életben ugyanis unokatestvérek.
  • A film rendezői székére a Durr, durr és csók és a Rendes fickók rendezője, Shane Black is esélyes volt, de a lehetőséget végül a Deadpool direktora, David Leitch kapta meg.
  • A film eredeti premierdátuma, 2019. július 7. egybeesett volna Jason Statham 52. születésnapjával, de a Universal végül augusztus 2-ra halasztotta a bemutatót.
  • Vin Diesel 2015. novemberében a Variety-nek adott interjújában már beszélt a Halálos iramban franchise lehetséges spin-offjairól, de a hivatalos bejelentésre egészen 2017. októberéig várni kellett, amikor a Universal Pictures kitűzte a Hobbs és Shaw premierdátumát.
  • A film forgatása 2018. szeptember 10-én kezdődött meg Londonban, Angliában. Dwayne Johnson két héttel később tudott csatlakozni, mivel ekkor még a Jungle Cruise című filmjét forgatta. A stáb dolgozott Glasgow-ban és North Yorkshire-ben, de a munka döntő része a Shepperton Studios falai között zajlott. A forgatás hivatalosan 2019. január 27-én ért véget.
  • A Hobbs és Shaw vizuális effektjeiért az a DNEG és Framestore felelt, akiknek többek között a Csillagok között, vagy Bosszúállók: Végjáték látványvilágát is köszönhetjük.
  • 2018. októberében robbant a hír, hogy a franchise producere, Neal H. Moritz beperelte a Universal Pictures-t, mivel kitették a filmből, valamit kijelentették, hogy a széria további filmjeiben sem számítanak már a munkájára. A producer szóbeli szerződés megsértésének vádjával indított pert.
  • A Hobbs és Shaw a Halálos iramban franchise első spin-offja.

Hazai premierdátum: 2019.08.01.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: