A Netflix tavaly novemberben jelentette meg a Moszul ostromat, amely meglehetősen rövid időn belül a streaming szolgáltató egyik legnézettebb tartalmává lépett elő.

A sikernek azonban van egy árnyoldala is, mint kiderült ugyanis a produkcióban szerepet vállaló színészek, köztük Suhail Aldabbach és Adam Bessa halálos fenyegetést kaptak az ISIS-től. “Miután az egyik közösségi profilomon közzétettem egy bejegyzést, hogy érkezik a Mosul, másnapra elözönlötték a fenyegető hozzászólások, amelyek többségükben arra utaltak, hogy tudják, hol élek, és hogy meg fognak találni” - nyilatkozta Aldabbach.

Az esettel kapcsolatban maga a film producere, Joe Russo is megszólalt: “Sosem kellemes érzés, ha megsértik az ember magánszféráját, halálos fenyegetéseket kapni azonban egyenesen borzalmas” - jegyezte meg Russo, majd hozzátette, hogy szerinte a Netflix meghozta a szükséges intézkedéseket, hogy a Mosul stábjának biztonsága érdekében.

Anthony Russo azt is elárulta, hogy már a munkálatok megkezdése előtt hatalmas figyelmet fordítottak a biztonságra, a forgatókönyv másolása eljuttatása a film munkatársaihoz nem épp a szokványos módon történtek, többfajta megnevezést használtak az online megbeszélések során, illetve a szövegkönyvben határozottan kerülték az “ISIS” kifejezést.