Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
94%

Moszul ostroma (2019)

Mosul
Filmadatlap
 
24
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
tjunior   2021. 01. 17.

legújabb vélemény

0

Elsőre egy ilyen filmet letenni az asztalra nem semmi. Az utóbbi pár év legjobb, legkeményebb háborús filmje.

 
Milanman   2020. 12. 22.

1
Háború Irakban, némiképp más szemszögből

A "Moszul ostroma" több szempontból is zseniális film, és bár nem tudja minden elemében megugorni a klasszikussá válás mércéjét, közel van hozzá. De ezekről később. A film a közelmúlt egyik legtragikusabb háborúját, az Iszlám Állam elleni küzdelmet ... teljes kritika»


 
Sonny   2020. 12. 01.

0

Na ez zseniális volt, le a kalappal az alkotók előtt. Erős, pörgős, intenzív, a Netflix most mutatott valamit, ami miatt érdemes leülni a tévé elé.

 
Bendegúz   2020. 11. 28.

0

Nagy várakozásaim voltak a filmmel kapcsolatban, amit szerencsésen be is bizonyított - bár nem teljesen közel-keleti a produkció, mégis sokkal hitelesebbnek tűnt, mint más amerikai filmek.

 
Attila   2020. 08. 04.

0

Őszintén szólva kis fenntartásaim voltak a filmmel kapcsolatban, nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, és azt kell, hogy mondjam, hogy nekem igencsak megkönnyebbülés volt, hogy nem csupán az üres akcióról szólt az egész sztori. A készítők megcsinál... több»

 
vazul   2020. 04. 23.

0

Akkor ezt most rögtön tisztázzuk is az elején! A Moszul gyakorlatilag az év legjobb filmje, amit tényleg vétek lenne kihagyni.

 
tofis   2019. 04. 10.

0

Jó film, de a brutalitása ellenére mégis azt éreztem, hogy még így sem fogjuk tudni soha megérteni és megérezni azt, amit az emberek Irakban. Kellenének még ilyen alkotások.

Galéria (6)

Videók (1)

 

A filmben az iraki dinár helyett egy másik, nem létező valutát használnak.

(Varga_Júlia)
 

A Netflix első iraki nyelven játszódó, saját gyártású tartalma.

(Varga_Júlia)
 
A Russo testvérek bábáskodásával készült Moszul ostroma az iraki nézőpontot érvényesítő elbeszélésmódja miatt tűnhet az Iszlám Állam elleni háború egyedi megközelítésének. Közelebbről nézve ugyanakkor világos, hogy jobb esetben csak egy súlytalan akciófilmmel, cinikusabb fénytörésben viszont vegytiszta paternalizmussal van dolgunk. több»