Hatalmasat bukott az új Ben Hur

A klasszikus történet remake-je hidegen hagyta az amerikai mozizókat.

Mindössze 11,3 millióval nyitott Észak-Amerikában Timur Bekmambetov új filmje, a Ben-Hur, mellyel csupán a bevételi toplista ötödik helyét szerezte meg. A 100 millió dolláros költségvetésű film nem teljesített jól a nemzetközi terepen sem, ahol bevételeit mindössze további 10,7 millióval tudta növelni. A nézők távolmaradása mellett ráadásul a kritika sem fogadta lelkesen a produkciót, a film a RottenTomatoes-on 107 szemlézett írást követően mindössze 28 százalékon áll.

A hamarosan nálunk is debütáló stop-motion animációs film, a Kubo és a varázshúrok ellenben levette a lábáról a kritikusokat (RottenTomatoes: 96 százalék), sőt, bevételei tekintetében egy hellyel a Ben Hurt is meg tudta előzni. A filmre 12,6 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozizók.

A dobogóra a premierfilmek közül egyedül a Miles Teller és Jonah Hill vígjátéka, a Másnaposok rendezőjének új filmje, a Haverok fegyverben fért fel, mely 14,3 milliót kaszált, melyet nemzetközi terepen további 20 millióval toldott meg. Bár a vígjátékot vegyesen fogadta a kritika, a nézők lelkesedése elégnek bizonyult a dobogós helyezéshez.

Az első két helyen nem történt változást. Az élen a maga 20 milliójával ezen a hétvégén is a DC új képregény adaptációja, az Suicide Squad - Öngyilkos osztag végzett, melynek összbevételei már megközelítik a 600 millió dollárt.  Továbbra is remekül szerepel Seth Rogen korhatáros animációs filmje, a Virsliparti, mely 15,3 millióval az előző hétvégét követően ezúttal is a második helyen zárt, a film ráadásul kiérdemelte a kritikusok tetszését is.