56 Hellboy  (2019)

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a frissen debütált Hellboy első kritikái enyhén szólva is lehangolóak.

A legfrissebb hírek szerint azonban több oka is van annak, miért sikerült az alkotóknak egy olyan produkciót a mozivászonra vinni, amely egyaránt kiváltotta a szakma és a nézők meghatározó részének ellenszenvét.

A híresztelések szerint a rendező, Neil Marshall nem igazán tudott együttműködni sem a film producereivel, sem pedig a főszereplőt alakító David Harboural.

Lloyd Levin és Lawrence Gordon producerekkel többek között amiatt alakult ki heves vitája rendezőnek, hogy a filmben kulcsszerepet betöltő fa szimmetrikus vagy aszimmetrikus formát kapjon. Állítólag ezek a viták több esetben is az egész stáb jelenlétében történtek, az ellentétek pedig abban csúcsosodtak ki, hogy a producerek felmondtak Sam McCurdy operatőrnek, akivel Marshall korábban már több alkalommal is együtt dolgozott, többek között a Trónok harca Fekete víz című epizódján.

Mindezek tetejébe David Harbourral sem ment túlságosan könnyen a közös munka. A színésznek állítólag abból lett elege, hogy a rendező túl sokszor akart felvenni egyes jeleneteket, amely néhány esetben odáig fajult, hogy Harbour egyszerűen kisétált a forgatásról.

David Marshall végül nem jelent meg a film premiervetítésén, elmondása szerint az új Hellboy mozikba került változata egyáltalán nem tükrözi az ő elképzeléseit. Levin jogi képviselőjén keresztül cáfolja mindezeket, állítása szerint McCurdy menesztése a stáb közös döntése volt, minden forgatással kapcsolatos ügyet pedig négyszemközt beszélt meg a stáb.

A film mindenesetre már megérkezett a hazai mozikba, így mostanra maguk a nézők is eldönthetik mennyire vállalható produkció az új Hellboy.