Hivatalos, az ŰrDongó a Transformers széria rebootja volt

A tavaly decemberben érkezett Űrdongóról eddig is úgy tűnt, hogy nagyon más irányba tereli majd a Transformers-franchise filmes világát, ám ez most már hivatalos is.

A Hasbro a nagy éves New Yorki Játékvásáron jelentette be, hogy a film az előző 5 Transformers-film hivatalos rebootja, ami kaput nyit egy úgy fajta történetmesélés univerzumába.

Hogy ez pontosan technikailag és produkciós szempontból mit jelent, az még a jövő zenéje, de számíthatunk rá, hogy a következő Transformers-filmek – amelyek elkészültére nem csak a rajongók, hanem a jelenlegi producer részéről is van igény – kicsit közelebb kerülnek majd a franchise eredeti történeteihez.

Travis Knight olyan filmek után vette fel a fonalat, és készített egy merőben más Tranformers-filmet Űrdongó eredettörténetével, amelyeknek az idő előrehaladtával egyre kevesebb köze volt az átalakuló földönkívüliek szellemiségéhez, sőt:  Michael Bay utolsó Transformers-filmje, Transformers: Az utolsó lovag rettenetesen látványos akart ugyan lenni, a története viszont darabokra hullott. A rendezőt a jelek szerint sokkal inkább az érdekelte, hogy minél inkább lenyűgöző látványvilágú filmek készítsen el, mint hogy a közönség és a franchise rajongóinak elvárásait vegye figyelembe.

Az Űrdongó ezen szeretett volna változtatni, és a jelek szerint sikeresen: ugyan nem hozott annyi pénzt, mint Bay filmjei, de a szakma egészen jól fogadta, ami viszont nem volt elmondható egyik Bay-féle változatról sem.

A játékgyártó tehát jogosan gondolja, hogy a megkezdett irány jó lesz – és bízhatunk benne, hogy hamarosan érkezik a következő felvonás.