Hivatalos, jön a Gladiátor 2!

18 évvel az eredeti film, a Gladiátor után érkezik a második film is – és igen, Ridley Scott visszatér a rendezői székbe. Ráadásul van egy ötlete, hogyan hozhatná vissza a filmbe  Russell Crowe-t, akinek halálával végződik az első film.

A Gladiátor hatalmas sikert aratott világszerte, és nem csak a nézők körében: 11 Oscar-jelöléséből 5-öt díjra is váltott, köztük a két legfontosabban: megkapta a legjobb film és a legjobb férfi főszereplő díját is. Nem csoda, ha Scott szeretné folytatni a filmet – vagy, ha szeretné, hogy Crowe visszatérjen, akkor inkább mondjuk úgy, hogy rendezne belőle még egy történetet.

Crowe neve már többször felmerült az évek során a Galdiátor 2-vel kapcsolatban, de úgy tűnik, hogy a rendezőnek most született meg az a zseniális ötlete (amit természetesen gondosan titkol), amivel vissza lehet hozni Maximus karakterét a vászonra, és nem lenne túl erőltetett. Hogy ez tényleg megtörténik-e, az ugyan még egyáltalán nem biztos, mert az előző film óta eltelt 18 év, és a színész kicsit megváltozott, illetve most épp elfoglalt valami mással. De az a lényeg, hogy Scott tudja, hogyan támaszthatná fel.

Amilyen sokat kellett várni erre a bejelentésre, valószínűleg olyan gyorsan fognak majd felpörögni a dolgok, úgyhogy biztos, hogy hamarosan új híreket kapunk majd arról, mikor és hol kezdődik majd a forgatás.

A film forgatókönyvét írja, aki legutóbb a Top Gun: Maverick-őn dolgozott, vagyis van tapasztalata abban, hogyan nyúljon egy évtizedekkel ezelőtti film folytatásának történetéhez.

A produkció mindenesetre már most nagyon izgalmasan hangzik.