Hat évvel ezelőtt pontosan ezen a napon debütált a Netflix egyik legsikeresebb sorozata, a Stranger Things. A széria első epizódjának cselekménye Will Byers eltűnésével indult, a karakterrel kapcsolatban pedig már évek óta próbálják kitalálni a nézők a szexuális hovatartozását.

A történet előrehaladtával a Noah Schnapp által alakított Willről egyre egyértelműbbé válik, hogy a saját neméhez vonzódik, a fiatal színész pedig egy friss interjúban tisztázta az ezzel kapcsolatos kérdéseket.

“Persze, az első évadban már utaltak rá. Valahogy mindig ott volt, de sosem tudtad, hogy mi az. Talán lassabban nő fel, mint a barátai? Most, hogy idősebb, a szerzők ezt nagyon is valóságos és nyilvánvaló dologgá tették. Szerintem gyönyörűen megvalósított íve ez a történetnek” - nyilatkozta Schnapp a Variety magazinnak, akinek kijelentésére már reagáltak is a rajongók a közösségi médiában.

“Megerősítést nyert, hogy Will meleg és szerelmes Mike-ba. Annyira boldog vagyok, ünnepeljünk”

“Will homoszexualitása a legjobb dolog, amit valaha kanonizáltak a Stranger Thingsben”

“Ha Will és Mike meleg párt alkotnak majd a sorozat fináléjában, akkor nagyon szomorú leszek”

“Szavakkal nem is lehet leírni, hogy milyen érzelmes leszek, ha az 5. évadban valóban mélyebb betekintést kapunk Willről, aki felfedezi a szexualitását (...). Máris sírva fakadok már attól a ténytől is, hogy BIZONYÍTOTTan meleg/szereti Mike-ot.”

A Stranger Things ötödik évadának munkálatai jelenleg is gőzerővel zajlanak, a premierrel kapcsolatban viszont egyelőre nincsenek hivatalos információk.